DOLAR 34,2452 % 0.28
EURO 37,6376 % -0.37
STERLIN 45,0841 % 0
FRANG 39,9071 % -0.37
ALTIN 2.921,56 % 0,19
BITCOIN 62.658,05 1.339

Besin eksikliklerinin 7 yaygın belirtisi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Besin eksikliklerinin 7 yaygın belirtisi

Vücut, en iyi şekilde çalışması için gerekli olan bazı temel besinlerden yoksun kaldığında birçok belirti ve sağlık sorunu ortaya çıkabilir. İşte 7 yaygın besin eksikliği işareti.

Besin eksikliklerinin 7 yaygın belirtisi

Vücudunuzun en iyi şekilde çalışması için gerekli olan bazı temel besinlerden yoksun olmak mümkündür. Temel besinlerin eksikliği, su dengesi, sinir sistemi işleyişi, enzim işlevi, sindirim ve metabolizmayı içeren vücut işlevlerini ve süreçlerini etkiler. Bu eksikliklerin giderilmesi, vücudun ideal büyümesi, gelişmesi ve çalışması için son derece önemlidir.

Besin eksiklikleri ayrıca hastalıklara neden olabilir. Kalsiyum ve D vitamini eksikliği osteoporoza ve demir eksikliği anemiye neden olabilir. Semptomlar genellikle bir veya daha fazla temel vitamin veya mineral eksikliği yaşadığınızda ilk ipucudur. Belirtileri bilmek, besin eksikliklerini fark etmenize yardımcı olacaktır.

İşte 7 yaygın besin eksikliği işareti.

AĞIZ KENARLARINDA OLUŞAN ÇATLAKLAR
Ağzınızın kenarlarında çatlaklar oluşuyorsa, bu durum demir, çinko ve niasin (B3), riboflavin (B2) ve B12 gibi B vitaminlerinin eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bu sorun genellikle vejeteryan olanlarda veya diyet nedeniyle öğün atlayanlarda yaygındır. Bu sorunun üstesinden gelmek için somon, ton balığı, tavuk ve yumurta gibi besinleri tüketebilirsiniz. Demir emilimi C vitamini ile artar, bu nedenle diyetinize brokoli, dolmalık biber, lahana ve karnabahar gibi sebzeleri dahil etmeniz daha iyidir.

ZAYIF, BENEKLİ VEYA ÇIKINTILI TIRNAKLAR
Çinko, bağışıklık sisteminizin düzgün çalışması için gerekli olan önemli bir mineraldir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, sağlıklı yaşamın anahtarıdır. Bu mineral aynı zamanda hücre bölünmesinde ve büyümesinde önemli bir rol oynar. Tırnakta beyaz lekelerin olması vücudunuzda çinko eksikliğine işaret edebilir. Herhangi bir çinko takviyesi almak veya deniz ürünleri, yağlı tohumlar ve et gibi çinko bakımından zengin yiyecekler yemek, tırnaklarınızın güçlenmesine yardımcı olabilir.

KEMİK VE KASLARDA ZAYIFLIK
D vitamini ve kalsiyum sadece kalbin ve sinirlerin düzgün çalışması için değil, aynı zamanda kas ve kemik sağlığı için de gereklidir. Kemiklerin ve kasların zayıflaması, kemik kırıkları, uzun süren kas ağrısı ile kendisini gösterir. İnsanların bu iki besinden yeterli miktarda alamamaları, vücudun vitaminleri emememesinden veya beslenme yetersizliklerinden kaynaklanıyor olabilir. Osteomalazi ve raşitizm bu iki besin eksikliği sonucu ortaya çıkar. Ton balığı, somon ve yumurta gibi besinler zengin D vitamini kaynağıdır, kalsiyum ise süt ürünlerinden kolayca elde edilebilir.

GECE GÖRME BOZUKLUKLARI
A vitamini, bağışıklık sistemi ve göz sağlığı için önemli rol oynayan bir grup antioksidandan sağlar. Gözün yüzeyini, mukoza zarlarını ve cildi zararlı bakteri ve virüslerden korur ve bu da göz enfeksiyonları riskini azaltır. A vitamini eksikliği, gece görüşünün zayıflamasına neden olur.

Genel olarak, geldiği besin kaynağının türüne bağlı olarak iki tür A vitamini vardır. Hayvansal kaynaklardan elde edilene retinol ve renkli meyve ve sebzelerden elde edilen Provitamin A. Havuç, koyu yeşil yapraklı sebzeler, marul, kuru kayısı, dolmalık biber ve balıklar, vücudun A vitamini ihtiyacını tamamlamak için günlük diyetinize eklemeniz gereken A vitamini açısından zengin besinlerdir.-ensonhaber

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.