DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.178,00 0.272

Coronavirus Belirtileri: Bunlar Nedir Ve Kendimi Nasıl Korurum?

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Coronavirus Belirtileri: Bunlar Nedir Ve Kendimi Nasıl Korurum?

Coronavirus, İngiltere dahil 176 ülke veya bölgeye yayıldı ve 24.000’den fazla can aldı.

Coronavirus Belirtileri: Bunlar Nedir Ve Kendimi Nasıl Korurum?

Peki, hastalık nedir, nasıl yayılır ve insanlar ne zaman bulaşıcıdır?

Kendimi nasıl koruyabilirim?

En iyi şey , tercihen sabun ve su ile düzenli ve kapsamlı el yıkamadır .

Coronavirüs, enfekte bir kişi – virüsle dolu küçük damlacıkları havaya öksürdüğünde yayılır. Bunlar nefes alabilir veya üzerine düştükleri bir yüzeye, sonra gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunursanız enfeksiyona neden olabilir.

Bu nedenle, öksürmek ve dokulara hapşırmak, yüzünüzü yıkanmamış ellerle dokunmamak ve enfekte kişilerle yakın temastan kaçınmak, yayılmayı sınırlamak için önemlidir.

Tıp uzmanlarına göre yüz maskeleri etkili koruma sağlamaz .

Koronavirüs semptomları nelerdir?

Coronavirus akciğerleri enfekte eder. Semptomlar ateşle başlar ve kuru bir öksürük ile başlar, bu da solunum problemlerine yol açabilir.

Bu yeni, sürekli bir öksürüktür ve bir saatten fazla çok öksürmek veya 24 saat içinde üç veya daha fazla öksürük nöbetine sahip olmak anlamına gelir (genellikle öksürüğünüz varsa, normalden daha kötü olabilir).

Bilim adamları , semptomları göstermeye başlamak ortalama beş gün sürüyor , ancak bazı insanlar bundan daha sonra semptomlar alacak. Aslında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kuluçka döneminin 14 güne kadar sürdüğünü söylüyor.

İngiltere’deki kulak, burun ve boğaz uzmanları da koku kaybının teriminde anosmi raporlarının yükseldiğini fark ettiler.

Ve sosyal medyada giderek artan sayıda insan kayıp bir koku ve tat alma duygusunu bildiriyor. Bazıları koronavirüs için pozitif test etti.

Bununla birlikte, şu ana kadarki kanıtlar sadece anekdottur ve soğuk algınlığının arkasındaki virüsler genellikle koku ve / veya tat duyularının kaybolmasına neden olur.

İnsanlar semptomları olduğunda en bulaşıcı olacaklar, ancak bazılarının virüsü hastalanmadan önce bile yayabileceğine dair öneriler var.

Erken belirtiler, soğuk algınlığı ve grip dahil olmak üzere diğer kış böcekleriyle kolayca karıştırılabilir.

Koronavirüs ne kadar ölümcül?

Hastalıktan ölme oranı düşük (% 1 ile% 2 arasında) – ancak rakamlar güvenilir değildir.

Coronavirus ölüm oranı: Ölme şansı nedir?

Binlercesi tedavi ediliyor ancak ölmeye devam edebilir – böylece ölüm oranı daha yüksek olabilir. Ancak, çok sayıda hafif vakanın bildirilmemesi daha düşük olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 56.000 hastadan elde edilen verilerin incelenmesi :

% 6’sı kritik derecede hasta – akciğer yetmezliği, septik şok, organ yetmezliği ve ölüm riski
% 14’ü şiddetli semptomlar geliştirir – nefes almada zorluk ve nefes darlığı
% 80’i hafif semptomlar geliştirir – ateş ve öksürük ve bazılarında pnömoni olabilir
Yaşlı insanlar ve önceden mevcut tıbbi durumları (astım, diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon gibi) olanların ciddi şekilde hasta olma olasılığı daha yüksektir. Çin’den gelen veriler, erkeklerin virüsten ölme riskinin kadınlardan biraz daha yüksek risk altında olduğunu gösteriyor.

Tedavi, bağışıklık sistemi virüsle savaşıncaya kadar hastanın vücudunun solunum desteği de dahil olmak üzere devam etmesine dayanır. Bir aşı geliştirme çalışmaları devam etmektedir. (BBCnews)

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.