DOLAR 35,3918 % 0.13
EURO 36,5136 % 0.39
STERLIN 44,0192 % 0.48
FRANG 38,9415 % 0.55
ALTIN 3.000,80 % -0,68
BITCOIN 98.178,70 0.285

Sivas’ın 2. Devlet Üniversitesi’nde Çalışmalar Ne Zaman Somutlaşacak?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas’ın 2. Devlet Üniversitesi’nde Çalışmalar Ne Zaman Somutlaşacak?

18 Mayıs 2018 tarihinde kurulan Sivas’ın 2. devlet üniversitesi, 27 Aralık 2018 tarihinde Prof. Dr. Mehmet Kul‘un Rektör ataması ile resmen çalışmalarına başlamıştı.

Sivas’ın 2. Devlet Üniversitesi’nde Çalışmalar Ne Zaman Somutlaşacak?

İlgili kurumlar tarafından, Üniversitenin Merkez Yerleşkesi için Kurtderesi Mevkiinde 820 dönümlük alan Rektörlüğe devredildi.

Ayrıca Sivas Fuar ve Kongre Merkezi’nin Üniversiteye tahsisi ve aynı alandaki TOBB Teknik Lise Binasının da mevcut haliyle TOBB yönetimi tarafından bağışı sağlandı.

2019 yılı içinde 13 öğretim üyesi olmak üzere toplam 33 akademik, 23 idari personel naklen 25 sürekli işçi personeli Üniversite bünyesine dahil edildi, 2020 yılı başı itibarıyla toplam personel sayısı böylece 81’e ulaştı.

Şuan 81 personel bu üniversiteden maaş alıyor.

2 yıldan fazla geçen süreye rağmen, Rektörlük ve kampüs alanı tahsis edilen, şuan 81 personele ulaşan Sivas’ın 2. devlet üniversitesinde kamuoyunu rahatlatacak gözle görülür henüz bir gelişme yaşanmaması ise can sıkıyor.

Prof. Dr. Mehmet Kul’un Rektör olarak atanmasının ardından çok fazla varlık gösterememesi nedeniyle de eleştiriliyor.

İdarecilerin, Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı iş adamlarından Üniversitenin fakülte ve idari binaları gibi ihtiyaçlarına dönük büyük destekler alınabilecekken, mobilya, dekor, bina çatı olukları ve korkmaz marka çay makinesi gibi bulunduğu taleplerde yine eleştiri konuları arasında yer alıyor.

Üniversiteye alınan akademik kadro içerisindeki isimlerin genellikle yaş aralığının yüksek olması da hangi amaçla yapıldı şuan bilinmiyor ama genç, heyecanlı ve daha cevval üniversiteyi geleceğe taşıyacak olan isimlerin kadroda yer alması gerektiğine de inanılıyor.

Sivas’ın 2. devlet üniversitesinin, Sivas hızlı tren gibi bir sarmal içerisine girmemesi ve biran önce kampüs yerleşkesinde somut çalışmaların başlatılması bekleniyor.

Fakülte binalarının, hayırseverler ve iş adamları ziyaret edilerek biran önce yaptırılması, ayrıca fuar alanı içinde idari binaların ve fakültelerin hızlıca fuar alanındaki etrafı çevrilen çit duvarları gibi yapılması isteniyor.

Ayrıca,  Tarım Fuarı acaba yine burada mı yapılacak algısının da silinmesi için caddeye bakan tarafta yer alan duvardaki yıllanmış tabelanın da bu haberin ardından söküleceğine kesin gözle bakılıyor.

Büyük Sivas Medya Grubu olarak tarihe bu vesile ile not düşmüş olalım ve Prof. Dr. Mehmet Kul başta olmak üzere kıymetli idarecilerimize soralım?

Öğrencilerimiz elinde kitap defter ile ne zaman 2. devlet üniversitemizin binalarında derse girerler?

Büyük Sivas Haber

 


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.