DOLAR 34,2522 % 0.06
EURO 37,6628 % 0.4
STERLIN 44,8626 % 0.13
FRANG 39,8192 % 0.13
ALTIN 2.873,76 % 0,14
BITCOIN 60.563,11 -2.632

“Çıldırasım geliyor artık bu yanlışlık karşısında!”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“Çıldırasım geliyor artık bu yanlışlık karşısında!”

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, okulların açılacağının açıklanmasına karşın yine de temkinli olduğunu, “yoğurdu üfleyerek” yediğini söyledi. Kafe, restoranların, plajların hınca hınç dolu olduğunu söyleyen Alçı, “Bu mekanları açıp kapama tartışması hiç yokken ‘Okulları açmak doğru mu değil mi?’ diye medyada popüler bir konumuz var. Çıldırasım geliyor artık bu yanlışlık karşısında!” dedi.

“Çıldırasım geliyor artık bu yanlışlık karşısında!”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in son derece kararlı durduğunu ifade eden Alçı, “Ama Milli Eğitim Bakanı’nın kararlılığı yetmeyebiliyor” diye yazdı. “Bence okulları açmak kadar açık tutmayı sağlamak istiyorsak artık aşı meselesine yaklaşımı cesurca gözden geçirmemiz gerekiyor” görüşünü ifade eden Alçı, “Eylül ayında açtık, ekim ayında vaka sayıları artmaya devam etti, hastaneler iyice yoğunlaştı, diyelim ki birkaç okulda üst üste yüksek pozitiflik çıktı, ne olacak?” diye sordu.

“Okulları kurban edip yoluna devam etme lobisi muhtemelen yine Mehmet Ceyhan’ı kullanacak”
“Ben size söyleyeyim, okulları kurban edip yoluna devam etme lobisi -muhtemelen yine Mehmet Ceyhan’ı kullanarak- yine avaz avaz bastıracak ve eskiye döneceğiz. Peki bu kısırdöngüyü önleyemez miyiz?” diyen Alçı devamında şöyle dedi:

“Öğretenlere aşı zorunluluğu getirmek durumundayız”
“Önleriz sevgili okurlar, elbette önleriz… Kimse kusura bakmasın ama aşı olmamak şayet evinizde oturacaksanız bir tercih olabilir ama toplumun genelini ilgilendiren bir konumda iseniz bir tercih olamaz. Bu bir mecburiyet olmalı. Öğretmenlerin yüzde 70 kadarının iki doz, yüzde 85’inin de tek doz aşısı yapılmış. Geri kalanlara da şayet çalışmaya devam etmek istiyorlarsa aşı zorunluluğu getirmek durumundayız.

Mevcut durumda haftada iki PCR testi zorunlu. Tamam bu kulağa hoş geliyor ama diyelim ki o hafta yaptıramadı ya da sonucu getirmedi… Ne olacak? Okula alınacak mı, alınmayacak mı testsiz öğretmen? Alınmayacaksa onun dersindeki öğrenciler ne yapacak? Kısacası yaptırımlar net değil.”

“Çocuğu okulda olan tüm vatandaşlara da aşı zorunluluğu getirilmeli”
“Bence kısa süre içinde test zorunluluğu aşı mecburiyetine çevrilmeli. Bunu istemeyenlere de ücretsiz izin hakkı tanınmalı. Sadece öğretmenler değil, işin veli boyutu da var. Sağlık Bakanlığının elinde kaç velinin aşılı olduğu, kaçının olmadığı bilgisi mevcut… Çocuğu okulda olan tüm vatandaşlara da aynı şekilde aşı zorunluluğu getirilmesi gerekiyor” önerisinde bulunan Alçı, “Bence devlet aşıya yönelik tercihi vatandaşa bırakan, fazla gevşek tavrı değiştirip, başta sağlık çalışanları olmak üzere öğretmen, polis, postacı gibi vatandaşla doğrudan muhatap olanlara aşı zorunluluğu getirip ‘Aşı olun, sorumluluğu ben üsleniyorum’ derse tereddüt eden birçok vatandaş da ikna olacaktır” görüşünü savundu. -t24

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP

Akif uysal 1 Eylül 2021 / 00:50 Yanıtla

Benim yorumlarım nereye gitti

Akif uysal 1 Eylül 2021 / 00:46 Yanıtla

Yasa çikarmak çok zor mu. Gerekcesini yaz zorunlu olarak yadalastir. Bunun neresi zor. Cok basit. Bina yöneticiligi oylamasindan bile basit. Saniyeler icinde kac kabul kac ret oyu çıkar hemen belli olur. Bu kadar basit yasa cikarmak. Peki bu yasa ciksa herkes asi olsa tum CANLILAR buna bitkiler insanlar ve hayvanlar da dahil edilse hastalik sona ermeyecek ve yasa cikaranlar yargilanmak zorunda kalacak. ITALYADA MUSONI ASKERI MAHKEMEDE YARGILANDI VE CEZASI INFAZ EDILDI. neden ????
Bu kadar basi degil yasa cikarmak sorumluluklari ağir bu sirumlulugu kimse kaldiramaz. PCR TEST ZORUNLULUGUNDAN DA ÇARK EDECEKLER. test yaptirmadan derse ögretmenler girecek buna kimse engel dahi olamayacak cunku bu anayasa da olmayan bir durum. Hangi hakim hangi yasaya dayanarak ceza verecek. Eger asi zararli olmaya basladiginda davalar acilmaya baslayacak o zaman ne olacak HUKÜMET İSTIFA cagrilari ortaligi inletecek. GECEN AGUSTOSTAKI ÖLUM SAYILARI ILE BU YIL AGUSTOSTAKI OLUM SAYILARINA BAKIN. 40 MILYON KISI ASI OLDUYSA. ÇOCUKLAR BU HASTALIGI COK HAFIF GECIRDIGINI SAGLIKCILAR SUREKLI TEKRARLARKEN olum sayilarinin gecen agustosa gore azalmasi gerekmezmiydi. Dusünurseniz bunu anlarsiniz.

Akif uysal 1 Eylül 2021 / 00:32 Yanıtla

Hangi devlet asiyi tum sorumlulukları üslenecek sekilde sahiplenebilir. Hicbir devlet bu sorumluluğu üslenemez. Siz aşı olurken zaten tüm sorumlulugu üslenmis oluyorsunuz. Tum sorumluluk bende diyorsuuz. Siz aşidan kaynakli bir tıbbi olumsuzluk yasadiginizda sorumluluk zaten sizde oldugu icin bir hak iddia edemessiniz. Diyeceksiniz onun icin herkes aşı olmuyor. Eger yasal olarak devlet sorumluluk bende diye asiyi herkese zorunlu yaparsa hastalik sona ermediginde ölum oranlari hizla artmaya başladiginda herkes yasal olarak iktidarı sorumlu tutacak hatta saglik bakanibasta olmak üzere yargilanmak zorunda kalacak. Asi firmalari da uluslarasi mahkemelerde yargilanacak. Sizlet aşı oldugunuz halde ya hasta olur ve ölürsek diye korkuyorsunuz. Aşı oldugunuz halde endiselisiniz neden biliyor musunuz aşı korumuyor. Aşı olup ölenler var. Sizlerin korkusu aşinin ise yaramadiginin en buyük ispatidir da ondan. En cok Asi olmayanlar degil aşı olanlar korkuyor . Eger yasal bir zorunluluk getirdikletinde göçmenler dahil olmak uzere herkes asi oldugunda hastalik katlanarak ve ölümler de katlanarak devam ettiginde ne olacak tum iktidarlarin koltukları yok olacak ve hepsi tutuklanacak

Akif uysal 31 Ağustos 2021 / 23:59 Yanıtla

Yani aşi olan bir kisi covit olamaz mi diyorsun
Yani asi olan covit taşiyamaz mi diyorsun
Yani aşı olan coviti başkalarina bulastirmaz mi diyorsun.
Yani aşıyı hastaliktan korunmak icin oluyorum mu diyorsun
Yani aşı olmayanlardan korkuyorum onlardan hastalik kaparim mi diyorsun. O zaman asınin seni korumadigini anlatmaya calisiyorsun
Yani coviti yalnizca aşı olmayanlar mı bulaştırır diyorsun.