DOLAR 34,2089 % 0.19
EURO 37,0897 % -0.01
STERLIN 44,7218 % 0.34
FRANG 39,5068 % 0.17
ALTIN 2.980,33 % 0,88
BITCOIN 68.012,02 0.726

AK Parti SETA üzerinden Sivas’ı neden kaybettiğini araştırıyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
AK Parti SETA üzerinden Sivas’ı neden kaybettiğini araştırıyor!

AK Parti seçim raporu: Yüzde 50 ‘ekonomi’ dedi.

AK Parti SETA üzerinden Sivas’ı neden kaybettiğini araştırıyor!

AK Parti’nin seçim sonuçlarına ilişkin yaptırdığı kapsamlı kamuoyu araştırmalarının ilk sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Yüzde 50’nin üstündeki bir kitle oyunu ekonomik duruma bakarak kullandı

AK Parti seçim raporu: Yüzde 50 ‘ekonomi’ dedi

AK Parti, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını detaylı bir şekilde masaya yatırdı. Parti ve teşkilatlar kapsamlı raporlar hazırlarken, SETA gibi farklı kuruluşlardan da görüşler istendi. STK’larla olan temaslar devam ediyor. İlk sonuçlar AK Parti Strateji Kurulu’nun geçen günlerde yapılan toplantısında paylaşıldı. Araştırmalarda öncelikli olarak vatandaşın tercihini neye göre kullandığı, AK Parti seçmeninin neden sandığa gitmediği sorusu yöneltildi. Araştırma sonuçlarına göre seçmenin oy eğilimlerini yüzde 50’nin üzerinde “ekonomi ve bu başlık altındaki teşkilatlar, emekliler, geçim sıkıntısı” etkiledi. Vatandaş buna göre gidip oyunu kullandı. Çok yüksek oranlar olmamakla birlikte bunu “partinin eskiye oranla halkla yeterli iletişim kuramaması, belediye başkan adaylarının seçimi” gibi konular takip etti.

YENİ PROGRAM
AK Parti, araştırmalar, STK’lar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini dinledikten sonra ileriye dönük kapsamlı adımlar atılacak. İlgili kurullarda ekonomik programın yanı sıra “demokratikleşme, hak ve özgürlükler” ile ilgili de bir program hazırlanıp hayata geçirilmesi konuşulmaya başlandı. (Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP

Doğrucu Davut 10 Mayıs 2024 / 23:17 Yanıtla

Çok araştırmaya gerek yok. Birinci sıraya üniversiteyi yazsınlar. Bir sonraki seçimi de kaybetmek istiyorlarsa yine aynı ekipten birini rektör yapsınlar.