DOLAR 34,2452 % 0.28
EURO 37,6376 % -0.37
STERLIN 45,0841 % 0
FRANG 39,9071 % -0.37
ALTIN 2.921,56 % 0,19
BITCOIN 62.051,12 0.018

Erdoğan’ın 34 Yıl sonra gelen “Seferberlik” hamlesi ne anlama geliyor?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Erdoğan’ın 34 Yıl sonra gelen “Seferberlik” hamlesi ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 34 yıl sonra gelen seferberlik yönetmeliği hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın 34 Yıl sonra gelen “Seferberlik” hamlesi ne anlama geliyor?

Erdoğan’ın 34 Yıl Sonra Gelen “Seferberlik” Hamlesi Ne Anlama Geliyor? AK Parti’den Açıklama Var
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 34 yıl sonra “seferberlik yönetmeliği” ile ilgili yaptığı hamleyi değerlendirdi. Seferberlik ilan etme yetkisinin Bakanlar Kurulu’ndan alınarak Cumhurbaşkanı’na verilmesini yorumlayan Çelik, şu ifadeleri kullandı;

“Tüzük kaldırılıp yönetmeliğe çevrilince gündem oldu. Bu da olağan bir gündem. Burada stratejik olan şudur: Savaş durumunda bütün milli güç unsurlarının TSK’ya destek verecek şekilde koordine edilmesi esastır”
Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 52 sayfalık “Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği”, Resmi Gazete’de yayımlandı. 24 Mayıs 1990’da yayımlanan “Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü” yürürlükten kaldırılarak, yerine yeni yönetmelik getirildi. Bu karar, seferberlik ilan etme yetkisinin Bakanlar Kurulu’ndan alınıp Cumhurbaşkanı’na verilmesini öngörüyor.

Kamuoyunda Tartışma Yarattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “seferberlik” hamlesi, kamuoyunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 34 yıl sonra gelen bu kararın neden alındığı merak konusu oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çelik, “Tüzük kaldırılıp yönetmeliğe çevrilince gündem oldu. Bu da olağan bir gündem. Seferberlik tüzüğü 1990 yılında hayata geçmişti,” ifadelerini kullandı.

“Bu Tip Belgelerin Güncellenmesi Gerekiyor”
Çelik, 2011 yılından itibaren değişen savaş koşulları ve teknolojilere dikkat çekerek, “Bu tip belgelerin güncellenmesi gerekiyor. Burada stratejik olan şudur: Savaş durumunda bütün milli güç unsurlarının TSK’ya destek verecek şekilde koordine edilmesi esastır,” dedi. (Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP