DOLAR 34,2069 % -0.06
EURO 37,4401 % -0.14
STERLIN 44,7210 % -0.14
FRANG 39,8961 % 0.35
ALTIN 2.877,91 % 0,29
BITCOIN 60.196,24 -2.576

Kardeşler arası mal paylaşımında yeni dönem! Resmen yürürlüğe girdi!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kardeşler arası mal paylaşımında yeni dönem! Resmen yürürlüğe girdi!

Miras konusunda yapılan yeni düzenleme kapsamında, tapu sahipleri miras bölünmesi ve tapu işlemlerini artık çok daha kolay bir şekilde halledebilecekler. İşte haberin detayları…

Kardeşler arası mal paylaşımında yeni dönem! Resmen yürürlüğe girdi!

Bir süre önce hayata geçirilen bu düzenleme ile miras payının bir kardeşten diğerine devri için noter onayına gerek kalmayacak.

Bu düzenleme sayesinde artık, hisseli tapu devirleri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Böylece aile içerisinde gerçekleşen miras paylaşımı daha hızlı ve daha pratik bir şekilde hızlıca gerçekleştirilebilecek.

KARDEŞLER ARASINDA MAL PAYLAŞIMI

Aile içerisindeki miras paylaşımında notere gitmeye gerek olmadan, yazılı bir sözleşme ile tapu devir işlemleri artık daha hızlı, daha pratik bir şekilde yapılabilecek.Hisseli tapu sahiplerinin tamamının onayı ile gerçekleştirilen satış işleminin ardından ödemeler ilçe belediyelerinde yapılabilecek.

Hisseli tapu sahiplerinin tamamının onayı ile gerçekleştirilen satış işleminin ardından ödemeler ilçe belediyelerinde yapılabilecek.

Böylece bürokratik engeller azaltılmış, miras paylaşım işlemleri çok daha hızlı bir şekilde tamamlanabilecek.

Miras işlemlerinde getirilen bu yeni düzenleme, ailelerin miras konusunda yaşadığı sıkıntıları da azaltacak ve işlemleri kolaylaştıracak.

Bu yeni düzenleme sayesinde, miras konusunda yaşanan hukuki süreçleri hızlandırarak vatandaşların işlerini kolaylaştıracak.

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP