DOLAR 34,1850 % 0.17
EURO 37,0598 % -0.03
STERLIN 44,6912 % 0.32
FRANG 39,4922 % 0.2
ALTIN 2.977,22 % 0,77
BITCOIN 67.853,99 0.376

Özgür Özel açıkladı! CHP Suriye’ye gidiyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Özgür Özel açıkladı! CHP Suriye’ye gidiyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapılan temasların ardından Türkiye ve Suriye arasındaki sığınmacı meselesinin çözümü için Suriye’ye bir ziyaret planladığını duyurdu. Özel, Temmuz ayında Lübnan üzerinden Suriye’ye geçeceğini ve bu konuda önemli adımlar atacaklarını ifade etti.

Özgür Özel açıkladı! CHP Suriye’ye gidiyor!

Özel, KRT TV’de gazetecilere yaptığı açıklamada, “Esad ile temaslarımız oldu. Temmuz ayı içerisinde Lübnan üzerinden Suriye’ye gideceğim. Türkiye ile Esad’ın masaya oturup bu sorunu çözeceğiz” dedi. Ayrıca, Avrupa’dan kaynak bulunması için büyük çaba sarf edeceğini ve Türkiye’de sığınmacı meselesinin çözümü için geniş çaplı bir kampanya başlatacağını belirtti.

Bu açıklama, Kayseri’de yaşanan ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili provokatif eylemlere yol açan taciz olayının ardından geldi. CHP lideri, sığınmacı sorununun çözümü için Türkiye’deki tüm kesimlerin işbirliği yapması gerektiğini vurguladı ve “Kayseri benzeri olayların yaşanmasının endişesiyle de bu meselenin çözülmesi lazım” şeklinde konuştu.

Özel, daha önce de “Gün Esad’la, Erdoğan’ın diyalog günüdür. Masa kurulacak, sorun konuşulacak, çözüm üretilecek” diyerek Türkiye ve Suriye arasında diyalog kurulmasının önemini dile getirmişti. Bu ziyaret, iki ülke arasında olası bir normalleşme sürecinin başlangıcı olabilir.

Türkiye’deki sığınmacı sorununun çözümü için atılacak adımlar, hem iç politikada hem de bölgesel düzeyde önemli yankılar uyandıracak gibi görünüyor.

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP