DOLAR 34,2452 % 0.28
EURO 37,6376 % -0.37
STERLIN 45,0841 % 0
FRANG 39,9071 % -0.37
ALTIN 2.921,56 % 0,19
BITCOIN 62.643,99 1.009

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör olabilecek isimler…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör olabilecek isimler…

İki dönemlik rektör Alim Yıldız başarısızlığı sonrasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü kim olacak sorusu şehir kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör olabilecek isimler…

Şehirde bu konuda dedikodu kazanı kaynarken Numune Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. Kenan Kaygusuz’un Rektör olarak atanacağı son iki gündür organize şekilde Sivas’ta dillendiriliyor.

Bir dönem Numune Hastanesi’nde başhekimlik yapan ve şuan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalında görev yapan Kaygusuz’un yaklaşık 50 adaydan biri olduğu biliniyor.

Sivas’taki siyasi erkin atanacak olan yeni rektörün tıpçı veya mühendis olmasını istediği bilinirken bu ismin kim olduğunun ise bir ay öncesinden bilinmesinin neredeyse imkansız olduğu ifade ediliyor…

Bir çok rektör adayının son iki gündür şehirde “Yeni Rektör Kenan Kaygusuz oldu” söylemleri sonrasında direnci kırılırken, bazı adayların ise rektör olmak için daha çok sürece asıldığı ve bir takım görüşmeleri sıklaştırdığı biliniyor…

Oluşturulan bu söylem en fazla Kaygusuz’a zarar verirken, Kaygusuz’un Rektör olmasını isteyenlerin şehirde oluşturduğu bu manipülasyon “Kaygusuz Rektör olacaksa da artık olmaz” dedirtiyor.

Ayrıca bu söylem Cuma günü mülakat yapacak olan YÖK kurullarının da hiçe sayılacağı anlamına gelir deniyor.

13 Ağustos’ta görev süresi dolacak olan rektör Alim Yıldız’ın yerine güçlü adaylar olarak başvuru yapan

Prof. Dr. Ahmet Alim,
Prof. Dr. Ahmet Yılmaz,
Prof. Dr. Ali Şahin,

Prof. Dr. Ertan Buyruk,
Prof. Dr. Hayati Öztürk,
Prof. Dr. Hilmi Ataseven,
Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz,
Prof. Dr. İlhan Çetin,
Prof. Dr. Kadir Özköse,
Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak,

Prof. Dr. Murat Kara,
Prof. Dr. Mustafa Kaya,
Prof. Dr. Mustafa Yıldırım,
Prof. Dr. Nevcihan Gürsoy,
Prof. Dr. Onur Başbuğ,
Prof. Dr. Serkan Hazar,
Prof. Dr. Sevgi Daştan,
Prof. Dr. Ünal Kılıç’ın

her birinin rektör olabileceği de özellikle siyasilerin dillendirdiği konulardan…

YANİ BEYLER BAYANLAR….

DURMAK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM…

Büyük Sivas Haber

Yusuf Tanrıverdi SCÜ’nün Yeni Rektörünü Herkesten Önce Açıkladı

 

YORUM YAP

candan 15 Ağustos 2024 / 08:25 Yanıtla

Sivas için insallah yeni rektörümüz Ahmet Alim olur. Çok donanımlı ve bilgili.

yunus emre 12 Temmuz 2024 / 20:45 Yanıtla

İnşAllah Hüseyin Yılmaz hocam olur..

Metin Çelik 11 Temmuz 2024 / 20:10 Yanıtla

Utanmadan kadir özköse yazmışlar bir de bir ilahiyatçı yıktı gitti bir tane daha mı gelecek komiksiniz

Metin Çelik 11 Temmuz 2024 / 20:08 Yanıtla

Eset bey hilmi ataseven twitterdan dini ortamlarda yapılan sohbetlere adam çağırıyor tıpkı yakın tarihte yaşadığımız büyük sıkıntılar gibi bunu mu savunuyorsunuz?

Doğrusöz 11 Temmuz 2024 / 00:27 Yanıtla

Siz Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE’yi tanımamışssınız. Bir çok idari görevde bulundu yani çok tecrübeli dürüst adaletli ve Türkiye’nin en önemli hocalarındandır. Sivas ve üniversite için en doğru isim halk Kadir ÖZKÖSE’nin yanında.

Eset ATASEVEN 10 Temmuz 2024 / 23:11 Yanıtla

Sultan şehrine cumhuriyet üniversitesi için prof.Dr. Hilmi ATASEVEN beye yakışır en iyi tanıyan en iyi öğrencilik yıllarınadan bugüne kadar cumhuriyet üniversitesi herseyini bilen biridir inşallah Hilmi hocamızı rektör olarak görmeyi isterim kazanan Sivas Cumhuriyet üniversitesi kazanan olacaktır.

Metin Çelik 10 Temmuz 2024 / 20:09 Yanıtla

Geri kafalı tarikatçı kendi çıkarlarını düşünen yobaz olmasın yeter buranın adı cumhuriyet üniversitesi kendinize gelin beyler elbet bir gün devran dönecek bu orta çağ zihniyetinden insanların yaşamlarına müdahale eden dini zihniyetten kurtulacağız tek isteğimiz gerici bir rektör olmasın üniversiteler kimsenin kendi fikirlerini öğrencilere empoze edeceğiz bir yer değildir burası TÜRK öğrencilerin kendini eğiteceği geliştireceği sosyallik kazanacağı hayatının en güzel günlerini yaşayacağı yerdir Allah bir daha alim yıldız gibi birisini başımıza vermesin

Kemal 10 Temmuz 2024 / 17:36 Yanıtla

Profesör Kaan Şevki Kavak hoca en doğru seçim olacaktır, hem çok iyi bir hoca hem de aynı zamanda dürüst ve ahlaklı bir insan. Üniversiteyi hak ettiği yerlere getireceğine eminim, en azından Alım Yıldız döneminde olduğu gibi üniversitenin adı liyakatsız atamalarla, bahçesindeki kadın heykellerinin bir gece ansızın kırılıp yok edilip ortadan kaldırılmasıyla ya da resim bölümünün kapatmasıyla anılmayacaktır.

Kemal Oz 10 Temmuz 2024 / 14:14 Yanıtla

Sizin derdiniz iyi yönetici kötü yönetici değil ki sizin derdiniz bizimkisi olmadı sizinkisi oldu iki ucu da rezillik

Ömer Öztürk 10 Temmuz 2024 / 13:08 Yanıtla

Necati Bey gardaşım haklısın. İpin ucunu ipsize verip, ipsizde okey masalarında sapsızlarla oturup karar alırsa sonrada Ak parti niye yüzde 69dan 59’a, 49a, 39a son seçimde 29 düştü diye sorarlar. sıradaki seçimde de 19a düşer. ipsizin yanına okey masalarında çaldığı taşlar kalır ve öncekiler gibi geldiği yere geri döner ama olan yine memlekete, sivasa ve üniversiteye olur.

Necati Yılmazer 10 Temmuz 2024 / 12:53 Yanıtla

Yetmedi mi artık? Üç vekilden ikisi, parti yönetiminde yarısı, şehir ekonomisenin sömürüsünde en zengin azınlığı. Dünyada yahudiler, türkiye’de 3K’lar neyse Sivas’ta da darendeliler o oldu da da dağdan gelip bağdakileri mi kovar olmuşlar? Yazık olmuş memleketime ve üniversitesine.