DOLAR 34,1490 % -0.04
EURO 37,0955 % -0.2
STERLIN 44,5681 % 0.3
FRANG 39,4181 % -0.16
ALTIN 2.955,93 % 0,65
BITCOIN 66.877,99 -1.47

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük Mülakatları: Öne Çıkan İsimler

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük Mülakatları: Öne Çıkan İsimler

Geçtiğimiz Cuma günü Ankara’da gerçekleştirilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörlük mülakatları büyük bir ilgiyle takip edildi. Yaklaşık 60 rektör adayının katıldığı mülakatlarda, Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) öne çıkan isimler arasında Prof. Dr. Ertan Buyruk, Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Prof. Dr. İlhan Çetin, Prof. Dr. Hayati Öztürk, Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz bulunuyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük Mülakatları: Öne Çıkan İsimler

Prof. Dr. Ertan Buyruk Öne Çıkıyor

Mülakatlar sonrasında yapılan değerlendirmelere göre, rektörlüğe en yakın isim olarak Prof. Dr. Ertan Buyruk öne çıkıyor. Akademik başarıları ve üniversite yönetimindeki tecrübeleriyle tanınan Buyruk, mülakat sürecinde gösterdiği performansla dikkat çekti.

Diğer Güçlü Adaylar

Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ve Prof. Dr. İlhan Çetin de rektörlük için güçlü adaylar arasında yer alıyor. Yılmaz ve Çetin’in akademik kariyerlerindeki başarılar ve üniversite yönetimindeki deneyimleri, onları bu önemli görev için uygun adaylar haline getiriyor.

Son Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

Diğer adaylar olan Prof. Dr. Hayati Öztürk, Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da rektörlük pozisyonuna yakın isimler olarak değerlendiriliyor. YÖK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda önümüzdeki ay içerisinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin yeni rektörü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Mülakat süreci ve adayların performansları, üniversite camiası ve akademik çevrelerde büyük merak uyandırıyor. Yeni rektörün atanmasıyla birlikte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Sol sendika vurgusu! “Böyle bir şey yok…”

Sivas’ta son günlerde sol sendikalara kendisi veya yakınları üye olan bazı rektör adaylarının, AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ve AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu tarafından rektör yapılmak istenmesinin de doğru olmadığı öğrenildi…

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP

candan 29 Temmuz 2024 / 11:24 Yanıtla

Neden yorumlarda sadece görmek istediklerinizi yayınlıyorsunuz? Ahmet Alim’den korkttugunuz için mi aday listesinde göstermiyorsunuz? Yoksa diğer adaylardan daha ön planda oldugu için mi?

Muzaffer 22 Temmuz 2024 / 07:40 Yanıtla

Ahmet hoca başhekimlik tecrübesi ile üniversiteye en uygun aday. Başhekimlik döneminde üniversite hastanesi çok ciddi anlamda bir disipline kavuşmuştu. Rektörlük görevi verilirse hem üniversite için hem de şehir için çok önemli kazanımlar olacağını düşünüyorum. Sivas’ın en önemli sorunu dışarıya gitmek zorunda kalan hastalar. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekir.

Tıbbiyeli 21 Temmuz 2024 / 20:55 Yanıtla

Algı yaratıyorsunuz kendi daha önce haberinizde atanmasını istediğiniz adayı öne çıkarıyorsunuz Her şeyden bu üniversitenin rektörü Tıp Fakültesi mezunu olacak kaybedecek yılımız yok

Hümeyra Kurt 21 Temmuz 2024 / 20:01 Yanıtla

Tıp kökenli olsun ayrıca Sivas li olması gerekir dışardan gelenler Sivas i tanimayanlar sırf koltuk için aday olanlar seçilmesin artık

Sivaslı 21 Temmuz 2024 / 12:34 Yanıtla

Bu isimler hep yıllarca yönetimlerde yer aldı kendi cepleri dışında Sivas’a üniversite ye ne faydaları olmuş olmadı olsa yazardın zaten ballandırarak genç özgüvenli vatan memleket sevdalısı vizyonu geniş becerikli sıcak insan evladı rektörler lazım zaten malûm belediyeden dolayı 5 sene zayi olacak en azından rektörden yüzümüz gülsün

Kangallı Hikmet 20 Temmuz 2024 / 18:27 Yanıtla

Sakallı beddua uzmanının yaptığı zulmün hesabını kim soracaksa o gelsin. Onca insanı ite köpeğe yem etti. Kibir abidesi ukalayı hesaba çekecek kimse o rektör olsun.

Yaşar Rende 20 Temmuz 2024 / 14:58 Yanıtla

Kim olursa olsun adaletli olsun

Salim tek 20 Temmuz 2024 / 14:33 Yanıtla

İyi bir disiplinli hasta sorunlarını giderecek.biri gelmesi lazım.birde hasta sorunları bürosu açılıp hasta takip birimi kurulması lazım bir hasta 6 8 ay unuversitemize gelip tedavisi neden olunmuyor hastalarin dertleriyle ilgilenilmesi. Lazım.