DOLAR 34,1422 % 0.01
EURO 38,0377 % 0.31
STERLIN 45,6977 % 0.27
FRANG 40,2668 % -0.01
ALTIN 2.882,66 % -0,09
BITCOIN 63.528,49 0.11

Özgür Özel: Hamas liderinin öldürülmesi bir şiddettir! Cinayettir!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Özgür Özel: Hamas liderinin öldürülmesi bir şiddettir! Cinayettir!

Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin şehit edilmesinin ardından ilk değerlendirmesini yapan Özgür Özel, “Şiddettir, cinayettir. Tasvip etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özgür Özel: Hamas liderinin öldürülmesi bir şiddettir! Cinayettir!

Birtakım temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e giden Özgür Özel’e, Hamas Lider İsmail Heniyye’nin hayatını kaybetmesi soruldu.

İran’da suikast sonucu Heniyye’nin hayatını kaybetmesini “şiddet ve cinayet” olarak değerlendiren Özel, “Biz onu da tasvip etmiyoruz.” dedi.

“Dünyanın her neresinde yaşanırsa yaşasın akan her damla kan, akan her damla gözyaşı bizim yüreğimizi sızlatmaktadır.” diyerek sözlerine devam eden Özel, şu ifadelere yer verdi;

“BİZ KURUCU LİDERİMİZİN VASİYETİNİ UYGULUYORUZ”

Biz kurucu liderimizin vasiyetini uygulayan bir partiyiz. Biz “Yurtta barış, cihanda barış” diyoruz. Filistin’de de barış istiyoruz. Ukrayna’da da barış istiyoruz. Nerede şiddet varsa, barış istiyoruz. Nerede tırmanan bir gerilim varsa bunun diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz. İşin silahlara gelmemesini savunuyoruz.

“40 BİN KİŞİ ÖLDÜRDÜLER, DURMUYORLAR”

Biz nerede bir şiddet varsa nerede bir ölüm varsa bundan üzüntü duyarız. Biz İsrail’in Filistin’e yaptığı devlet terörünü de kınıyoruz. Hamas’ın ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzmüştü. Suçsuz insanlar öldü. Ama orada suçsuz insanlar öldü biz buna karşılık veriyoruz diye 40 bin kişi öldürdüler, hala durmuyorlar.

“NETANYAHU’YU ALKIŞLAYANLAR, KATLİAMA ORTAKLAR”

Netanyahu’yu Amerika’da alkışlayanlar, bu katliamın ortaklarıdır. Netanyahu gibi çocuk, kadın katiline, ambulans, hastane vurdurtan, ekmek kuyruğundaki insanlara ateş attırtan bir insanlık, soykırım suçlusuna ileride belki bu noktaya gelecek bu iş. Bunun tanımı odur. Uluslararası camia bunu eninde sonunda kabul etmek durumunda kalacaktır. Alkış tutanlar, bu şiddetin devamında sorumludur.

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP