DOLAR 34,2028 % -0.07
EURO 37,5284 % 0.09
STERLIN 44,8444 % 0.17
FRANG 39,9129 % 0.39
ALTIN 2.887,34 % 0,61
BITCOIN 60.868,00 -2.047

Bütün emeklilere yasaklandı! 81 ilde bugün resmen başladı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bütün emeklilere yasaklandı! 81 ilde bugün resmen başladı!

Milyonlarca emekliye kötü haber geldi. Artık o işlemler 81 ilde bugünden itibaren resmen yasaklandı.

Bütün emeklilere yasaklandı! 81 ilde bugün resmen başladı!

Bankalar, para çekme işlemlerinde yeni bir döneme adım attı. ATM kullanımının yaygınlaşmasına rağmen banka şubelerindeki yoğunluk azalmıyor. Özellikle küçük tutarlar için banka veznelerinde sıraya giren ve ATM kullanmakta zorlanan vatandaşlar için yeni çözümler aranıyor.

Bu kapsamda, Türkiye genelindeki 49,847 ATM üzerinden para çekme ve yatırma işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Ancak hem ATM’leri kullanabilen hem de kullanmakta zorlanan vatandaşlar için daha etkin bir çözüm bulunması amaçlanıyor.

YENİ SINIRLAMA GETİRİLDİ

Bankalar, para çekme işlemlerinde yeni bir düzenleme yaparak 20 bin TL’nin altındaki para çekme ve yatırma işlemlerini banka şubelerinden kaldırdı.

Artık bu miktarın altındaki işlemler yalnızca ATM’ler üzerinden yapılacak. Bu karar, özellikle emekliler arasında büyük tepkiye yol açtı çünkü istedikleri miktarda parayı şubelerden çekip yatıramayacaklar.

Bankalar, bu düzenlemeyle ATM kullanımını artırmayı ve operasyonel verimliliği iyileştirmeyi hedefliyor. ATM kullanmayı bilmeyen veya tercih etmeyen emekliler içinse bu yeni düzenlemeyle birlikte bir uyum süreci gerekecek.

Bankalar, bu süreçte eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yaparak geçişi kolaylaştırmayı planlıyor. Bu düzenlemenin banka şubelerindeki yoğunluğu azaltması ve vatandaşların işlemlerini daha hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlaması bekleniyor.

Müşteriler, bu değişiklikle birlikte finansal işlemlerini daha modern ve teknolojik yöntemlerle yapmaya teşvik ediliyor.

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP