DOLAR 36,4944 % 0.23
EURO 39,4228 % 0.11
STERLIN 47,0525 % 0.09
FRANG 41,3534 % 0.31
ALTIN 3.410,18 % 0,15
BITCOIN 88.206,25 -3.6

Sivas Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Sivas Kalesi ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla Belediye tarafından yürütülen proje devam ediyor. Tarihi Ulu Cami ve Gök Medrese’yi birleştirerek bir tarih koridoru oluşturmayı hedefleyen proje, Plan Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı lansman alanıyla vatandaşlara tanıtılacak.

Sivas Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Anıtlar Kurulu ve Müze Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülen kazı çalışmaları neticesinde bugüne kadar 300 binden fazla tarihi eser ortaya çıkarıldı. Proje kapsamında, alan içerisindeki bin yıllık buğday silosu, tandırlar ve kral mezarları gibi koruma altına alınmış yapılar da ziyarete açılarak turizme kazandırılacak.

100 binadan oluşan projede her yapı farklı amaçlar için kullanılacak; kafeteryalar, çocuk oyun alanları, kütüphaneler, el sanatları merkezleri ve butik oteller bölgeye canlılık kazandıracak. Anıtlar Kurulu’nun onayının ardından beton yapıların tamamlanması ve peyzaj düzenlemelerinin bitirilmesi planlanıyor.

42 bin metrekarelik alanın güvenliğini artırmak için aydınlatma ve güvenlik kameraları yerleştiriliyor. Ayrıca, Belediye’nin öncülüğünde, şehirdeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla Kale Projesi’ni değerlendirmek üzere bir çalıştay düzenlenmesi planlanıyor.

Büyük Sivas Haber


YORUM YAP