DOLAR 34,2452 % 0.28
EURO 37,6376 % -0.37
STERLIN 45,0841 % 0
FRANG 39,9071 % -0.37
ALTIN 2.921,56 % 0,19
BITCOIN 61.910,00 -0.341

MEB’den Okullarda Zorbalığa Karşı Yeni Tedbirler

Yayınlanma Tarihi : Google News
MEB’den Okullarda Zorbalığa Karşı Yeni Tedbirler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde okullarda akran zorbalığı, siber zorbalık ve şiddetin önlenmesine yönelik kapsamlı tedbirler aldı. Bu doğrultuda, eğitim kurumlarında hem öğrencilerin hem de personelin güvenliğini sağlamaya yönelik yeni adımlar atılıyor.

MEB’den Okullarda Zorbalığa Karşı Yeni Tedbirler

MEB, yayımladığı genelge ile tüm okullarda şiddetle mücadelede daha etkin ve sistematik bir yaklaşım sergilemeyi hedefliyor. Bu kapsamda, okullardaki yöneticilerin mevzuatın etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla hizmet içi eğitime tabi tutulacağı belirtildi. Bu eğitimlerde yöneticilere, akran zorbalığı ve siber zorbalık gibi şiddet türleri hakkında farkındalık kazandırılarak, şiddeti önlemede etkili stratejiler sunulacak.

Ayrıca, zorbalığa karşı alınan önlemler sadece fiziksel şiddetle sınırlı kalmayacak; psikolojik ve dijital ortamda yapılan zorbalıklar da bu çerçevede ele alınacak. Okul yönetimlerinin öğrencilerle daha yakın bir iletişim kurarak olası şiddet durumlarına erken müdahale edebilmesi hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu adımla okullarda daha güvenli bir eğitim ortamı oluşturmayı ve öğrenci haklarını daha iyi korumayı amaçlıyor. Veliler ve eğitimcilerden de bu tedbirlere destek vermeleri bekleniyor.

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP