DOLAR 34,2127 % 0.08
EURO 37,9189 % -0.51
STERLIN 45,4972 % -0.59
FRANG 40,3690 % -0.19
ALTIN 2.929,43 % 1,16
BITCOIN 62.171,31 -1.867

Kredi kartları taksit sınırlamasında yeni gelişme! Milyonları ilgilendiren çağrı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kredi kartları taksit sınırlamasında yeni gelişme! Milyonları ilgilendiren çağrı!

Kredi kartları taksit sınırlamasına ilişkin yeni gelişme yaşandı. O isim milyonları ilgilendiren çağrıyı yaptı.

Kredi kartları taksit sınırlamasında yeni gelişme! Milyonları ilgilendiren çağrı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün sektöründeki yüksek fiyatlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Palandöken, enflasyon nedeniyle artan yaşam maliyetlerinin düğün sektörünü de olumsuz etkilediğini belirtti.

“2023 yılında yaklaşık 600-610 bin çiftin evlenmesi bekleniyordu, ancak ekonomik zorluklar nedeniyle bu sayı 500 bine gerileyerek yaklaşık yüzde 15 azaldı.” diye konuşan Palandöken, “Düğün sektörü, 230 farklı kalemi ilgilendiren bir alan ve bu sektördeki duraklama, ekonomiye büyük kayıplar yaşatıyor. Bu nedenle, kredi kartlarındaki taksit sınırlamalarının gözden geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Evlilik sektöründeki durgunluğun geniş bir etki yarattığını vurgulayan Palandöken, “Çiftlerin ev kurarken yapacakları harcamalar 30’a yakın sektöre etki ediyor. Ancak maliyetlerin artması ve evliliklerin azalması bu döngüyü kırıyor.

Bu durum iş hacminin düşmesine ve ekonomide ciddi bir daralmaya yol açıyor. İş hacmi düştükçe bu sektörlerdeki istihdam da olumsuz etkileniyor, işsizlik artıyor ve sonuç olarak ekonomi çıkmaza giriyor.” ifadelerini kullandı.

Palandöken, kredi kartlarına taksit imkanının geri getirilmesinin çiftlerin yuva kurma süreçlerini kolaylaştıracağını belirterek, beyaz eşya ve mobilya gibi temel ihtiyaçları karşılamak için kredi kartı ve krediye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Taksit imkanlarının kaldırılması bu süreci daha da zorlaştırdığının altını çizen Palandöken, “Bu sebeple kredi kartına konulan taksit sınırlandırılması ivedilikle kaldırılmalı. Bu sadece evlenmek üzere olan çiftler için değil, tüm vatandaşlar için de olumlu bir etki oluşturur.

Kredi kartına konulan taksit sınırlarının kaldırılması ekonomiye hareket kazandırır, piyasaları canlandırır ve işsizliğin azalması ile birlikte istihdamın artmasıyla devletin vergi SGK gelirleri artar.” şeklinde konuştu. (İHA)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP