DOLAR 34,0681 % 0.01
EURO 38,0461 % 0.16
STERLIN 45,2728 % 0.3
FRANG 40,2839 % 0.04
ALTIN 2.804,06 % 0,04
BITCOIN 60.559,26 0.523

Prof. Dr. Alim Yıldız Mevlid Kandili mesajı yayınladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Prof. Dr. Alim Yıldız Mevlid Kandili mesajı yayınladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin uzatmaları oynayan Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı…

Prof. Dr. Alim Yıldız Mevlid Kandili mesajı yayınladı

Yıldız mesajında “Mevlid Kandili, kâinatın sultanı Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olarak bilinmektedir. Mevlid kelime anlamı olarak doğum demektir. Bu günlerde insanlık olarak yeni bir doğuşa ihtiyaç duymaktayız.

Kandiller bizleri Yaratıcıya yönelten, günahlarımızdan arınma imkânı sunan, kendi muhasebemizi yapmak için var olan kıymetli anlardır. Dua kapılarının sonuna kadar açık olduğu Allah’ın rahmetinin, merhametinin ve bağışlamasının bütün âlemi kapladığı bu anlardan nasibimizi almalıyız.

Enbiya suresinde Allah, Hz. Peygamberi âlemlere rahmet olarak gönderdiğini zikretmiştir. Bugün yine dünya savaş, açlık, kaos ve ümitsizlik içinde sürüklenirken; Hz. Muhammed’in sahip olduğu ahlaka, davranışa, rehberliğe her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Bizler kötülüğün, barbarlığın kol gezdiği bu çağda, Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesinde bizlere bıraktığı değerlere sıkı sıkıya sarılmalı ve hayatımıza ayna olarak tutmalıyız.

“Sen olmasaydın, ey Habibim, felekleri (kâinatı) yaratmazdım.” kudsi hadisinde yer aldığı üzere Rabbimizden bizleri kâinatın yaratılış sebebi olan Efendimiz (s.a.v)‘e layık ümmet eylemesini en kalbi duygularımla dilemekteyim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta öğrencilerimiz, personelimiz ve milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandil’ini kutlar; zulüm, gözyaşı ve hüznün dinmediği mazlum coğrafyalara barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.” ifadelerine yer verdi…

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP