DOLAR 33,9923 % -0.21
EURO 38,0379 % 0.33
STERLIN 45,2813 % 0.52
FRANG 40,1212 % -0.38
ALTIN 2.829,92 % 0,96
BITCOIN 63.772,92 6.449

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Bir An Önce Atanmalıdır!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Bir An Önce Atanmalıdır!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yeni eğitim döneminin başlamasına karşın, Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör atamasının hala gerçekleştirilememiş olmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Bir An Önce Atanmalıdır!

Karasu, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, sadece şehrimizin, bölgemizin değil Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından birisidir. Bu yüzden, üniversitenin yönetimsel belirsizlikle karşı karşıya bırakılması hem akademik personeli hem mevcut idareyi hem de şehrimizin eğitimdeki rolünün yok sayılması anlamına gelir. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bir an önce bu belirsizliğe son verilmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Cumhuriyet Üniversitesi’ne rektör atamasının hala yapılmamış olmasına tepki gösterdi. Belirsizliğin bir an önce sona ermesi gerektiğini vurgulayan Karasu, köklü bir kurum olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin rektörünün bir an önce atanması gerektiğini söyledi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin rektörünün hala atanmamış olması kamuoyunda büyük bir tepki uyandırıyor. Ağustos ayının sonuna kadar yapılacağı belirtilen atama, hala gerçekleştirilmedi. Bu belirsizlik, Sivas ve üniversitenin akademik ve idari çevresinde tartışmalara neden olurken, atamanın gecikmesi üniversitenin ve şehrin geleceği açısından da tartışmaları beraberinde getiriyor. Yeni eğitim yılının başlamış olmasına ve Eylül ayının ortasına gelinmesine rağmen hala gerçekleşmeyen atamanın, üniversitede yönetimsel sorunlara yol açabileceği, akademik faaliyetlerin ve idari işlemlerin sekteye uğratabileceği ifade ediliyor.

BELİRSİZLİK BİTMELİ
Cumhuriyet Üniversitesi’nin sadece Sivas’ın değil, bölgenin ve Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, “Atama süreci uzadıkça Cumhuriyet Üniversitesi’nde neler oluyor, ne bekleniyor? soruları kentimizde sıklıkla sorulmaya başlandı. Atamanın yapılmayıp, üniversitemizin yönetimsel belirsizlikle karşı karşıya bırakılması hem akademik personelin hem de şehrimizin eğitimdeki rolünün yok sayılması anlamına gelir” dedi.
Geciken rektör ataması sürecinin, sadece bir idari boşluk değil; aynı zamanda üniversitenin akademik gelişimi, vizyonu ve projelerini de doğrudan etkileyeceğini vurgulayan Karasu, idare açısından sorun olan belirsizliğin üniversitenin işleyişine olumsuz yansıyacağına da dikkat çekti. Karasu, “İşin içinde siyasilerin karar vermesi gibi bir durum varsa, bu durum asla kabul edilemez. Üniversitemize bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Artık bir an önce bu belirsizliğe son verilmelidir” diye konuştu.

(Mehmet ÖZDAL)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP