DOLAR 33,9923 % -0.21
EURO 38,0379 % 0.33
STERLIN 45,2813 % 0.52
FRANG 40,1212 % -0.38
ALTIN 2.829,92 % 0,96
BITCOIN 63.772,92 6.449

AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi’ye Eleştiriler: “Destek Olan Herkese Sırt Çevirdi”

Yayınlanma Tarihi : Google News
AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi’ye Eleştiriler: “Destek Olan Herkese Sırt Çevirdi”

AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, yıllardır parti içinde önemli görevlerde bulunmuş, ancak destekçilerine sırt çevirme alışkanlığıyla dikkat çekiyor.

AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi’ye Eleştiriler: “Destek Olan Herkese Sırt Çevirdi”

Sivas siyasetinde birçok ismin desteğini alıp, sonrasında bu kişilere sırtını döndüğü görülen Tanrıverdi, uzun süredir parti tabanında eleştirilerin hedefi haline gelmiş durumda.

Önce Sami Aydın’a Sırt Çevirdi

AK Parti’nin Sivas’taki Kurucu İl Başkanı olan Sami Aydın, Tanrıverdi’ye il başkan vekilliği vererek önemli bir destek sağlamıştı. Ancak Tanrıverdi, bu desteği karşılıksız bırakarak, ilk fırsatta Aydın’a sırt çevirdi. Benzer şekilde, eski Bakan Abdullatif Şener ve Milletvekili Ömer Kulaksız’ın da desteğiyle Erdemir Maden Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmesi sonrasında milyarlarca lira huzur hakkı alması sağlanan Tanrıverdi, bu isimlere de kısa sürede sırtını döndü.

Yıllardır Değişmeyen Tavır

Tanrıverdi’nin en sık eleştirildiği noktaların başında, kişisel çıkarları uğruna sadıkmış gibi göründüğü isimlere ve partisine karşı güvenilir bir duruş sergileyememesi geliyor. Geçmişte partiye ve yöneticilere karşı benzer tavırlar sergileyen Tanrıverdi, kendi siyasi geleceği için pek çok kez destekçilerini yarı yolda bıraktı.

İsmet Yılmaz’a da Sırtını Döndü

Tüm tepkilere rağmen, Tanrıverdi’yi yeniden İl Başkanı yapan İsmet Yılmaz da, Tanrıverdi’nin desteğini kaybedenler arasında yer aldı. Yılmaz’ın siyasi görevlerini kaybetmesiyle birlikte, Tanrıverdi ona da sırt çevirdi ve kendisine yeni bir siyasi çıkar yolu aramaya başladı. Bu da şuan tabi ki Abdullah Güler…

Sıradaki Vefasızlık Abdullah Güler’e…

AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi’nin şimdiki hedefinin, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler olduğu biliniyor. Güler’e sadık MIŞ gibi yapan, ancak en iyi bildiği yöntemle ilk fırsatta ona da sırt çevirmeye hazırlandığı bilinen Tanrıverdi, Sivas’ta ve AK Parti içinde sıra Güler’de dedirtiyor.

Siyasette Güven ve Sadakat Tartışması

Kişisel hiç bir meziyeti olmayan, kürsüye çıktığında doğaçlama 3 dakika konuşamayan, tv ekranlarından ve kameralardan köşe bucak kaçan Yusuf Tanrıverdi, 20 yıl önce İl Başkanı olduğu gibi bugün de aynı görevde. Ancak bu süreçte kendisine destek veren sayısız isme sırtını döndüğü ve güven kaybına uğradığı da görüldüğü üzere aşikar. Tanrıverdi’nin kişisel çıkarları uğruna verdiği kararlar ve sadakatsiz tutumu, hem Sivas siyasetinde hem de parti içinde derin izler bırakmış durumda.

Last call for Abdullah Güler… “Sayın Abdullah Güler için son çağrı…”

Menekşe İrem Çolak / Büyük Sivas Haber

YORUM YAP