DOLAR 34,1026 % 0.24
EURO 38,1457 % 0.1
STERLIN 45,5889 % 0.48
FRANG 40,1291 % 0.03
ALTIN 2.875,03 % 1,62
BITCOIN 62.966,02 -0.966

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü’nün Ahmet Şengönül Olması Sonrasında..

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü’nün Ahmet Şengönül Olması Sonrasında..

Sivas’ta siyasete duyulan güvenin hızla eridiği bir döneme tanıklık ediyoruz. Özellikle iktidar partisi AK Parti’nin milletvekillerinin ve yerel teşkilatlarının, önemli atamalarda ve kararlarda belirleyici bir güce sahip olmaması, bu güven kaybının başlıca nedenlerinden biri. Şehirdeki vatandaşlar, siyasetin etkisiz kaldığı bu ortamda, oy verme motivasyonlarını ve parti teşkilatlarında görev alma isteklerini kaybetmiş görünüyorlar.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü’nün Ahmet Şengönül Olması Sonrasında..

Bu duruma son örnek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin yeni rektör ataması sürecinde yaşandı. Siyasiler, yeni dönemde tıp alanında bir rektör atanacağını belirterek birçok adayı geri püskürttü. Ancak, atanan isim olan sosyal bilimci Prof. Dr. Ahmet Şengönül’ün, herhangi bir siyasiyle görüşmemesi ve referans arayışına girmemesi dikkat çekti. Yine de rektörlük makamına getirilmesi, Sivas siyasetinin külliye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde artık bir karşılığının kalmadığını gözler önüne seriyor.

Özellikle AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi’nin, Şengönül’ün rektör atanacağını iöğrendiğinde yaklaşık yarım saat süren bir telefon görüşmesiyle durumu düzeltmeye çalıştığı konuşuluyor. Ancak bu girişim, siyasrt bilimci Rektör Şengönül tarafından ciddiye alınmamış ve hatta komik bulunmuş. Bu olay, AK Parti’nin şehirdeki siyasi etkisinin ne denli azaldığını gösteren önemli bir örnek. Siyasi ağırlığın azalmasıyla beraber, vatandaşlar da teşkilata ve partiye olan güvenlerini sorgulamaya başladılar.

Yeni rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül’ün, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile ev arkadaşlığı yapmış olması gibi söylentiler şehirde hızla yayılırken, bu atamada siyasetin herhangi bir etkisi olmadığı gerçeği halk arasında konuşuluyor. Sonuç olarak, Sivas’ta AK Parti’nin zayıflayan gücü, şehirdeki siyasete olan güvenin tükenmesine neden oluyor.

Ayrıca, Sivas siyasetinin parti içi basit meselelerde bile dinlenmediğini ise AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı atama süreci görülmüştü.

Son olarak önerimize gelince “yiyemeyeceğiniz yemekleri tatmayın…” (Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP

Halit ER 21 Eylül 2024 / 12:31 Yanıtla

Çok güzel bir yorum olmuş , sağolun. 8 yıl Mahir Ünal ın güdümünde kalan ve şehri felakete sürükleyen ilahiyatçı tayfadan sonra şimdi de İbrahim Kalın şehirde söz sahibi oluyor. Yazlık ki ne yazık, nasıl oy isteyecekler şimdi