DOLAR 34,1589 % 0.16
EURO 38,0334 % -0.18
STERLIN 45,6261 % 0.2
FRANG 40,3574 % 0.56
ALTIN 2.886,46 % 0,40
BITCOIN 63.240,32 0.67

Şehidin Var Sivas! Polis Memuru Şeyda Yılmaz Şehit Oldu!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Şehidin Var Sivas! Polis Memuru Şeyda Yılmaz Şehit Oldu!

Ümraniye’de hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan şahıs gözaltına alınırken polisin belindeki silahı alıp kurşun yağdırdı. Çıkan çatışmada 2 polis ve zanlının olay yerinde bulunan annesi yaralandı. Yaralı memurlardan durumu ağır olan Şeyda Yılmaz kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Dehşet dolu anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Şehidin Var Sivas! Polis Memuru Şeyda Yılmaz Şehit Oldu!

Olay, saat 23.15 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde yaşandı. Hakkında 26 suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken bir memurun belinden silahını aldı. Zanlı daha sonra önüne gelene kurşun yağdırdı.

ÇATIŞMA ÇIKTI, BİR POLİS ŞEHİT OLDU
Ekiplerin de karşılık verdiği silahlı çatışmada 2 polis ve zanlının olay yerinde bulunan annesi yaralandı. İçlerinden durumu ağır olan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay sorası kaçan zanlı yaralı olarak yakalandı. Mahalleli polisi vuran şahsa meydan dayağı attı.

Şüpheli şahsın yaralı olarak yakalandığı ve hakkında kasten yaralama öldürme suçlarından tahkikat işlemlerine başlandığı öğrenildi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “22.09.2024 tarihinde Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından ‘motosiklet hırsızlığı’ suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şüpheli şahıs 23.09.2024 tarihinde Ihlamurkuyu Mahallesi’nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yalanmış, görevli memurun silahını alarak memurlara ve çevredeki şahıslara ateş etmeye başlamıştır. Şeyda Yılmaz (27) isimli kadın polis memuru şüpheli şahsın açtığı ateşe karşılık vermiştir. Olay esnasında yaralanan görevli memurlar ve şüpheli şahsın annesi olan P.G.(43) ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılmış, kahraman polisimiz Şeyda Yılmaz sağlık görevlilerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. K.H.S. isimli polis memuru ve P.G. isimli şahsın hastanede tedavileri devam etmektedir.

Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda Y.E.Ç. isimli şüpheli şahıs yaralı şekilde gözaltına alınmış, ‘kasten öldürme-kasten yaralama’ suçlarından tahkikat işlemlerine başlanmıştır.

Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadeleri yer aldı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı diledi. Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin başı sağ olsun. Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Şeyda YILMAZ görev esnasında çıkan çatışmada yaralanmış kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışmada Polis Memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe de yaralanmıştır. Kahramanımızın şehadetinden derin üzüntü duydum. Şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Çatışmada yaralanan kahramanımıza da acil şifalar diliyorum. Makamı âli olsun.”

Yilmaz’ın naaşı Istanbul’da yapılacak resmi törenin ardindan 23 Eylül Pazartesi (bugün) ikindi vaktinde Ay Yildız Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Polis Şehitliğine defnedilecek.
Şehidimize Allah’tan (CC) rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.  (İHA)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP

sivaslı 23 Eylül 2024 / 09:39 Yanıtla

besleyecez demi şimdi bu katilleri