DOLAR 34,1657 % 0.08
EURO 38,2175 % -0.21
STERLIN 45,7244 % -0.29
FRANG 40,6541 % 0.74
ALTIN 2.920,22 % -0,45
BITCOIN 65.676,31 0.236

Naci Görür o ili işaret etti! Büyük depremler olabilir!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Naci Görür o ili işaret etti! Büyük depremler olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür’den o ille ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Naci Görür o ili işaret etti! Büyük depremler olabilir!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem tehlikesine dair uyarılarına Kütahya ile devam etti. Görür, zemin sıvılaşmasının ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak, “Aktif fay hatları bu bölgede yoğunlaşmış durumda ve büyük depremler üretme potansiyeline sahip,” dedi.

Kütahya’nın deprem riski hakkında önemli açıklamalarda bulunan Görür, “Kütahya, bir deprem şehri. Doğu bölgelerde doğrultu atımlı faylar, batıda ise graben ve horst yapıları ön planda,” şeklinde konuştu. Kentin, bu iki fay sistemi arasında bir geçiş bölgesi olduğunu belirten Görür, tarih boyunca 7’nin üzerinde büyüklükte depremlerin yaşandığını hatırlattı.

ZEMİN SIVILAŞMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Görür, Kütahya’nın zemininin sıvılaşma riski taşıdığını ifade ederek, “Öncelikle bir mikro bölgeleme çalışması yapılması gerekiyor. Yer altı ve yer üstü dinamiklerin detaylı olarak incelenmesi şart,” dedi. Bu verilerin, yerel yönetimlerin deprem riskine karşı daha etkin önlemler alabilmesi için kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Kütahya’nın mevcut inşaat uygulamalarına da eleştirilerde bulunan Görür, “Kütahya, düzlük alanlarda grabenin tavan bloku üzerinde risksiz evler inşa etmeye devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP