DOLAR 34,1880 % -0.04
EURO 37,7961 % -0.12
STERLIN 44,9001 % -1.12
FRANG 40,0504 % -0.42
ALTIN 2.911,42 % -0,42
BITCOIN 60.444,00 -2.32

Meclis, Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulunu Ağırladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Meclis, Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulunu Ağırladı

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantılarının 2. Birleşimi, İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis, Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulunu Ağırladı

2 oturumdan oluşan toplantının 1. oturumunda Mevlana Vali Zübeyir Kemelek Ortaokulu okul müdürü, öğretmenleri ve 6-E sınıfı öğrencilerini misafir etti.

Hazirunu selamlayarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Şarkışla, “Bugün burada meclisimize güzellik katan çok kıymetli misafirlerimiz var. Öncelikle bizleri biraraya getiren okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmasının devamında 31 Mart 2024 Yerel Seçimler sonrasında belediye başkanları, muhtarlar ve il genel meclisi üyelerinin seçildiğini, İl Genel Meclisinin İl Özel idaresinin karar organı olduğunu ifade ederek görev ve yetki alanları ile Türkiye’de demokrasinin işleyişi hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Akabinde söz alan öğrenciler meclisten okullarına futbol sahası yapılmasını, oyun parklarının olmadığını, okul dış cephelerinde bakım onarım ihtiyaçlarının olduğunu belirterek isteklerini ilettiler. Talepleri dikkatle dinleyen İl Genel Meclisi Başkanı Şarkışla, not alarak ilgili birimlere ileteceğini ifade etti.

Okul Müdürü Cengiz Erdoğan kürsüde meclise hitap ederek “Yerel yönetimleri yerinde tanıma fırsatı verdiğiniz ve zaman ayırarak bizleri burada misafir ettiğiniz için çok teşekkür ederim.” dedi. Konuşmaların ardından meclis üyeleri tarafından öğrencilere kitap hediye edildi.

Toplantının 2. oturumunda ise gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Haber Merkezi / Büyük Sivas Haber

YORUM YAP