DOLAR 34,2452 % 0.28
EURO 37,6376 % -0.37
STERLIN 45,0841 % 0
FRANG 39,9071 % -0.37
ALTIN 2.921,56 % 0,19
BITCOIN 62.034,77 -0.312

Vali Şimşek ve Müdür Akçay duyarlı davranırken Uzun neden duyarsız?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vali Şimşek ve Müdür Akçay duyarlı davranırken Uzun neden duyarsız?

Sivas’ta tarihi kalenin etrafında vatandaşlar, alkol ve madde bağımlılarının yarattığı tehditlerle karşı karşıya.

Vali Şimşek ve Müdür Akçay duyarlı davranırken Uzun neden duyarsız?

Özellikle geceleri hastane tarafında toplanan bağımlılar, esnaflara ve çevre sakinlerine korku dolu anlar yaşatıyor. Son olarak, dün gece yine iki madde ve alkol bağımlısının çevreye ve vatandaşlara rahatsızlık vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan arama sonucu, iki kişi tespit edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan birinin kısa süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Mahalleliden Başkan Adem Uzun’a Çağrı

Tarihi Sivas Kalesi çevresinde ikamet eden vatandaşlar, bağımlılardan kaynaklanan güvensizlikten dolayı çocuklarını dahi markete veya fırına göndermekten çekiniyor. Mahalle sakinleri, gündüz dahi sokakta yürümekten korktuklarını ifade ederek, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’dan kalenin etrafına tel çekilmesi ve parkın ışıklandırılması için acil önlem almasını talep ediyor. Ayrıca Mahalle Muhtarı Ayhan Elbay’ın Sivas Belediyesi’nden yıkılan kale duvarlarının tamir edilmesi ve karanlık parkın ışıklandırılmasını talep ettiği biliniyor.

Duyarlı Vali ve Emniyet Müdürüne Karşı Duyarsız Başkan

Sivas Emniyeti, bölgedeki vatandaşların şikayetleri doğrultusunda tedbirleri artırarak polis ve bekçilerin devriye sayılarını sıklaştırdı. Ancak vatandaşlar, Sivas Belediyesi’nin konuya duyarsız kaldığını ve kale çevresindeki parkın zifiri karanlıkta kalmasının güvenlik sorunlarını büyüttüğünü belirtiyor. Bölge halkı, kalenin yıkılan duvarlarının onarılması ve parkın bir an önce ışıklandırılması gerektiğini vurguluyor. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay gibi Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un da konuya duyarlı davranması, bölge sakinlerinin çağrılarına kulak vermesi ve tarihi kale projesi tamamlanana kadar en azından geçici çözümler üretmesi bekleniyor.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP

Ahmet 6 Ekim 2024 / 14:01 Yanıtla

Sayın Vali Sivasta gerçekten güzel hizmet yapıyor umarım Sivas Belediye başkanı Adem bey birlikte daha güzel işler yaparlar diyelim dargın veya duyarsız davranmak Sivasa hiç bir şey kazandırmaz