DOLAR 34,2563 % 0.03
EURO 37,6775 % 0.08
STERLIN 44,8788 % -0.32
FRANG 40,1278 % 0.57
ALTIN 2.915,24 % -0,22
BITCOIN 63.890,00 2.113

AK Parti Sivas’ta Delege Seçimleri Tamamlandı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
AK Parti Sivas’ta Delege Seçimleri Tamamlandı!

3 Eylül’de AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) alınan kongre kararının ardından, 8. Büyük Olağan Kongre sürecine ilişkin çalışmalar yoğunlaştı. AK Parti Sivas İl Teşkilatı da Merkez İlçe Başkanlığının delege seçimleri ile birlikte 16 İlçenin delege seçimlerini tamamladı.

AK Parti Sivas’ta Delege Seçimleri Tamamlandı!

AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Merkez İlçe delege seçimlerine parti üyeleri yoğun ilgi ve teveccüh göstererek 10.00 ile 16.00 arasında oylarını kullandı. Delege Seçimlerine AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı 27. Dönem Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Rüfet Arslan, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla, teşkilat mensupları ve üyeler katıldı. TBMM AK Parti Grup Başkanı Sivas Milletvekili Abdullah Güler ile Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy Genel Merkez tarafından İstanbul’da görevli oldukları için delege seçimine katılamadı.

Delege seçimlerinde açıklamalarda bulunan AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Rüfet Arslan, “8. Olağan kongremiz öncesinde gerçekleştirdiğimiz delege seçimimize ilgilerinden dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. İl Başkanımız, Önceki Dönem Milletvekilimiz Genel Merkez Yerel Seçimler Başkan Yardımcımız Semiha Hanıma ve İl Genel meclisi Başkanımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu sürecin inşallah kongre süreci ile birlikte hayırlara vesile olacak şekilde neticelenmesini temenni ediyorum. Bu gösterdiğiniz ilgi ve teveccüh sadece bir oy kullanmak değil, partimizin karar alma sürecinde de hep beraber katılarak üyelerimiz ile birlikte karar alma sürecinde önümüzdeki sürece daha güvenli ve inançlı bir şekilde bakmamızı sağlıyor. Bu nedenle delege seçimlerimizin hayırlı olmasını temenni ediyor tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Şarkışla ise konuşmasında, “8. Olağan kongre öncesinde Merkez İlçe teşkilatımızın il delege seçimine dair yapılan faaliyetin içerisinde bulunmaktan dolayı fevkalade bahtiyarım. Sevgili meclis üyelerimizin ve teşkilatlarımızın oluşturmuş olduğu bu sıcak ortamın, çalışma ve gayretin mahallelere, beldelere ve köylere kadar ulaşarak bir sonraki seçimde de yine AK Parti’yi zaferle çıkaracak bir sonuç olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ise delege seçimlerinin önemine değindiği konuşmasında, “Bilindiği gibi kongre süreçlerimizi gecen ay itibari ile takvim olarak belirlendi. Bu süreç dâhilinde ilçelerimizin delege seçimleri yapılıyor. Bu kapsamda diğer 16 ilçemizin delege seçimleri yapıldı. İlk ilçe kongremizi de Allah’ın izniyle 12 Ekimde yapacağız. Bir buçuk aylık süreç içerisinde kongrelerimiz sonuçlanmış olacak. Bu kapsamda merkez ilçe başkanlığımızın kongre delege seçimi de bugün burada yapılıyor, üyelerimiz yoğun bir ilgi gösteriyor hepsinden Allah razı olsun. 2001 yılında kurulan partimiz 8. Olağan kongrelerini gerçekleştiriyor. Hiçbir sıkıntı, kavga gürültü çıkmadan birlik ve beraberlik içerisinde delege seçimlerimizi bugün gerçekleştiriyoruz ve İlçe başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Üyelerimize çok teşekkür ediyorum yoğun bir ilgi var. AK Parti teşkilatları durağan bir teşkilat değildir hiçbir zaman da olmadı. İllaki gücümüze güç katacak yeni arkadaşlarımız bu davamıza hizmet edecek ve bizleri daha da güçlendirecektir. O yüzden bizim kapımız herkese açık, yeter ki davamızı benimsesin, yeter ki Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğunu bize söylesin. Ben bu duygu ve düşüncelerle bugün ki delege seçimlerimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. “ ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı 27. Dönem Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise, “Partimizin 8. Olağan Kongre sürecindeki en önemli seçimlerimiz delege seçimlerimizi bugün partimizde üyelerimizin büyük bir teveccühü ile yapıyoruz. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Sayın il başkanımızın da söylemiş olduğu gibi hep ileriye bakan bir parti. 8. Olağan kongremiz ile birlikte de önümüzde 2028 seçimlerine kadar ülkemizin gelişmesi, ileriye gitmesi noktasında sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK kadrolar olarak hizmete devam edeceğiz. Ben bugün bu çalışma ile bizleri bir araya getiren Merkez İlçe Başkanımız Rüfet Arslan ve ekibine teşekkür ediyor delege seçimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından delege seçimine büyük ilgi gösteren parti üyeleri oylarını kullandı.

(Halil Yavuz Canpolat)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP