DOLAR 34,2665 % -0.02
EURO 37,0637 % 0.02
STERLIN 44,7747 % 0.26
FRANG 39,6145 % -0.02
ALTIN 3.027,87 % 0,00
BITCOIN 67.490,00 -0.375

Sivas Belediyesi Çay Evi İhalesi 2886 Sayılı Kanuna Aykırı mı Yapıldı?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas Belediyesi Çay Evi İhalesi 2886 Sayılı Kanuna Aykırı mı Yapıldı?

Sivas Belediyesi’nin, 27 Eylül 2024 tarihinde Kent Meydanı’ndaki Çayevini kiraya vermek için gerçekleştirdiği ihaleyle ilgili haber merkezimize ulaşan hukukçular, izledikleri görüntülere göre ihalede bir takım aksaklıkların olduğunu söyledi.

Sivas Belediyesi Çay Evi İhalesi 2886 Sayılı Kanuna Aykırı mı Yapıldı?

Sivas Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan ve halen yayında olan ihale görüntüleri, iddiaya göre 2886 sayılı ihale kanunu kapsamında bir çok yanlışlık barındırıyor.

4 FİRMA KATILDI!

Yapılan ihaleye 4 firma katılım sağlarken, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na uygun olarak yapılması gereken ihalede katılımcılara açık artırma usulü uygulandı.

Ancak, ihale süreci henüz resmi olarak sonuçlanıp sözleşme aşamasına geçilmedi.

FİRMALARIN YETERLİ OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR!

İhale komisyonunun, Devlet İhale Kanunu’na göre katılımcı firmaların yeterlilik belgelerini inceleyip, katılımcı firmaların huzurunda dış zarfı açması gerekirken yayınlanan canlı görüntülerde bu durumun olmadığı ifade edildi.

2886 sayılı kanunun 29. maddesine göre ihale komisyonunun dış zarfları açarak firmalardan istenilen belgelerin ve geçici teminatın tam olarak verilmiş olup olmadığını katılımcılarla paylaşması gerekiyor.

Bu aşama olmadan kanunun 40. maddesinde yer alan teklif mektuplarını taşıyan iç zarfların açılmasına doğrudan geçilerek fiyat artırımı yoluna giden komisyonun kanuna aykırı davrandığı iddia edildi.

2886 sayılı kanunun ilgili bölümü şöyle;

“Dış zarfların açılması:

Madde 39 – Tekliflerin açılma saati gelince, kaç teklif verilmiş olduğu bir tutanakla belirtildikten sonra dış zarflar hazır bulunan istekliler önünde alınış sırasına göre açılarak, istenilen belgelerin ve geçici teminatın tam olarak verilmiş olup olmadığı aranır. Dış zarfın üzerindeki alındı sıra numarası iç zarfın üzerine de yazılır.

Belgeleri ile teminatı usulüne uygun ve tam olmayan isteklilerin teklif mektubunu taşıyan iş zarfları açılmayarak başkaca işleme konulmadan, diğer belgelerle birlikte kendilerine veya vekillerine iade olunur. Bunlar ihaleye katılamazlar.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Komisyon başkanı Adem Uzun ve ihale komisyonu tarafından, ihaleye katılan firmaların yeterlilik belgeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, 2886 sayılı kanuna açıkça aykırı olduğu ileri sürülen bir işlemin ardından, ihale ile ilgili nasıl bir karar çıkacak henüz bilinmiyor…

Haber Merkezi / Büyük Sivas Haber

YORUM YAP