DOLAR 34,4676 % 0.32
EURO 37,2859 % 0.45
STERLIN 44,9401 % 0.71
FRANG 39,8654 % 0.45
ALTIN 2.995,42 % 1,39
BITCOIN 68.402,05 0.411

Coca-Cola’nın o ürünleri raflardan kalkıyor! Meğer sağlığı tehdit ediyormuş…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Coca-Cola’nın o ürünleri raflardan kalkıyor! Meğer sağlığı tehdit ediyormuş…

Coca-Cola’da beklenmedik bir olay yaşandı. Şirket, yanlış etiketleme nedeniyle birçok ürününü marketlerden geri toplatma kararı aldı.

Coca-Cola’nın o ürünleri raflardan kalkıyor! Meğer sağlığı tehdit ediyormuş…

Yanlış etiketlenen bu ürünlerin, insan sağlığını tehdit edebileceği anlaşıldı. Özellikle diyabet hastaları gibi şeker tüketimini kontrol altında tutması gereken bireyler için ciddi riskler taşıyan bu ürünlerin, şekersiz olarak piyasaya sürülen ancak aslında şekerli olduğu belirlendi.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), bu ürünleri “düşük sağlık riski” olarak değerlendirerek ikinci sınıf geri çağırma kategorisine aldı. Minute Maid Zero Sugar isimli limonatalar, Indiana, Kentucky ve Ohio eyaletlerindeki mağazalarda satılan 12’li paketlerde geri toplanmaya başladı.

Coca-Cola, bu ürünlerle ilgili tüm geri çağırma işlemlerinin tamamlandığını ve söz konusu ürünlerin piyasadan çekildiğini duyurdu. Yapılan incelemelerde, geri çağrılan Minute Maid Limonata’nın bir kutusunda yaklaşık 40 gram şeker bulunduğu tespit edildi. Şirket, süreçle ilgili olarak “Geri çağrılan tüm ürünler piyasadan çekildi ve bu bölgelerdeki işlemler tamamlandı.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi/ Büyük Sivas Haber

YORUM YAP