DOLAR 34,4676 % 0.32
EURO 37,2859 % 0.45
STERLIN 44,9401 % 0.71
FRANG 39,8654 % 0.45
ALTIN 2.995,42 % 1,39
BITCOIN 68.360,33 0.523

Hizbullah İsrail Başbakanı Netanyahu’nun evine drone ile saldırdı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hizbullah İsrail Başbakanı Netanyahu’nun evine drone ile saldırdı

Hizbullah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konutunu drone ile hedef aldı.

Hizbullah İsrail Başbakanı Netanyahu’nun evine drone ile saldırdı

Olay sırasında Netanyahu ve eşi Sara’nın evde olmadıkları bildirildi. Lübnan’dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA), İsrail’in kuzeyindeki Kayserya kentinde bir yapıya isabet etti.

İsrail ordusu, hava sahasına giren üç İHA’dan ikisinin imha edildiğini açıkladı. Bir İHA’nın Kayserya’daki bir binaya çarptığı, ancak herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya’daki Mossad ve askeri siber istihbarat birimi “8200”e ait üste alarmlar çaldı. İsrail ordusu, başka bir İHA’nın sızmış olma ihtimalinin kalmadığını savundu.

İsrail polisi, Kayserya’daki İHA’nın binaya çarpması sonrası bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Herhangi bir patlayıcı parça olma ihtimaline karşı arama çalışmaları başlatıldı. Ayrıca, Netanyahu’nun evinin çevresine çok sayıda güvenlik birimi sevk edildi ve kentteki giriş-çıkış yolları kapatıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Netanyahu’nun konutunun çevresinde güvenlik için kurulmuş beton bloklar ve sağlık ekiplerinin bulunduğu görüldü. Ayrıca, bir helikopterin yanından geçen İHA’nın ardından alarmların çaldığı anlar dikkat çekti. Hizbullah’tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Haber Merkezi / Büyük Sivas haber

YORUM YAP