DOLAR 34,4676 % 0.32
EURO 37,2859 % 0.45
STERLIN 44,9401 % 0.71
FRANG 39,8654 % 0.45
ALTIN 2.995,42 % 1,39
BITCOIN 68.360,33 0.523

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde iki hastaneyi top atışlarıyla vurdu

Yayınlanma Tarihi : Google News
İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde iki hastaneyi top atışlarıyla vurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El-Avde ve Endonezya hastanelerini bombaladı.

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde iki hastaneyi top atışlarıyla vurdu

Elektriği kesilen Endonezya Hastanesi’nin etrafı saatlerdir tanklarla kuşatılmış durumda. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki El-Avde Hastanesi ile Beyt Lahiya’daki Endonezya Hastanesi’ne top atışlarıyla saldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, Endonezya Hastanesi’nde elektriğin kesilmesi nedeniyle 40 hasta ve yaralının hayatının tehlikede olduğu vurgulandı. Hastanede sağlık ekiplerinin de tehdit edildiği ifade edildi. Tankların hastanenin üst katlarına yönelik saldırıları sonucunda jeneratörlerin devre dışı kaldığı, duvarlarının yıkıldığı bildirildi.

Hastane Müdürü Dr. Mervan es-Sultan, tankların hastanenin çevresinde hareket eden herkesi hedef aldığını ve sağlık personeli ile hastaların korku içinde olduğunu belirtti. Elektrik kesintisinin devam etmesi halinde hastaların hayati tehlikelerinin artacağına dikkat çekti.

El-Avde Hastanesi’ne yapılan saldırılarda da sağlık ekiplerinden yaralananlar olduğu bildirildi. Gazze’deki bazı bölgelerde yeniden kara saldırıları başlatan İsrail ordusunun, Filistinlileri zorla göç ettirmeye çalıştığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki bazı hastanelerin boşaltılmasını talep ettiğini, aksi takdirde “öldürme, yıkım ve tutuklama” tehditlerinde bulunduğunu duyurdu. Hamas ise bu talepleri, sürgün planının bir parçası olarak değerlendirdi. Gazze’deki hükümet, hastaneleri boşaltma yönündeki tehditleri kesin bir dille reddetti.

7 Ekim’den bu yana, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 42 bin 500 Filistinli yaşamını yitirdi, bunların 17 bini çocuk ve 11 bin 378’i kadın. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu ve halkın sığındığı hastanelerin hedef alındığı belirtiliyor.

Haber Merkezi/Büyük Sivas Haber

YORUM YAP