DOLAR 34,4676 % 0.32
EURO 37,2859 % 0.45
STERLIN 44,9401 % 0.71
FRANG 39,8654 % 0.45
ALTIN 2.995,42 % 1,39
BITCOIN 68.118,01 0.244

Özgür Özel’den ‘yenidoğan çetesi’ soruşturmasında adı geçen CHP’li hakkında açıklama

Yayınlanma Tarihi : Google News
Özgür Özel’den ‘yenidoğan çetesi’ soruşturmasında adı geçen CHP’li hakkında açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’daki “Yenidoğan çetesi” soruşturmasında CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz’ın adının geçmesine dair sert açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel’den ‘yenidoğan çetesi’ soruşturmasında adı geçen CHP’li hakkında açıklama

Özel, “Bu işin içinde, içinde değil, 10 kilometre kenarında bir Cumhuriyet Halk Partili varsa, onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir.” ifadesini kullandı.

Soruşturma, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamaya çalışan bir çetenin faaliyetlerini ortaya çıkardı ve kamuoyunu derinden sarstı. İddianamede 22’si tutuklu toplam 47 şüpheli hakkında detaylar yer alıyor.

Eğitim Sorunlarına Dikkat Çekti
Özgür Özel, partisinin düzenlediği Eğitim Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki eğitim sisteminin mevcut durumunu eleştirdi. Eğitimde ticarileşmenin sorunlara yol açtığını vurgulayan Özel, “Maliyeti ne olursa olsun, özelleşmeyi durdurmalı ve eğitimde kamusal, eşit, kaliteli bir anlayışa dönmeliyiz.” dedi.

Bütçeden eğitime ayrılan payın giderek azaldığını belirten Özel, 2016 yılında %13,8 olan eğitime ayrılan bütçenin bu yıl %9,8’e düştüğünü kaydetti. “Dünya üzerinde bir ülke yoktur ki milli eğitime ayırdığı para 5-6 yıl içinde bütçe üzerinden %40 azaltmaya gitsin.” ifadelerini kullandı.

Öğretmen Sorunlarına Değindi
Türkiye’deki atanamayan öğretmen sorununa da değinen Özel, “Bir milyon öğretmen atanmıyor.” diyerek mevcut durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Ayrıca, öğretmen atamalarında mülakat uygulamasına son vereceklerini ve eğitimde emek sömürüsünü kaldıracaklarını açıkladı.

Özel, okul öncesi eğitimi 2 yıl zorunlu hale getireceklerini ve her okulda kadrolu güvenlik, temizlik ve sağlık görevlisi atayacaklarını vurguladı.

“Yenidoğan Çetesi” Soruşturması Üzerine Ekstra Yorumlar
Özgür Özel, “Yenidoğan çetesi” soruşturmasıyla ilgili, “Ülkede güvende olan hiçbir şey yok. Bu canilerle mücadele edemeyeceksiniz.” diyerek, sorumluluk taşıyan kişilerin cezalandırılması gerektiğini söyledi. Özel, eski İstanbul İl Sağlık Müdürü ve mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun bu olayda sorumluluğu olduğunu belirtti.

Ayrıca, çeteye karışan özel hastanelerin ruhsatlarının askıya alınması ve bu hastanelere kayyum atanması çağrısında bulundu.

Mansur Yavaş’ın Açıklamaları
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okulların temizliği için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 450 okuldan gelen taleplere yanıt verildiğini belirten Yavaş, sosyal belediyecilik kapsamında dar gelirli ailelere çeşitli destekler sağladıklarını da ifade etti.

Özgür Özel, daha sonra Ayaş ilçesine geçerek, cenaze törenine katıldı.

Haber Merkezi / Büyük Sivas Haber

YORUM YAP