DOLAR 34,2366 % 0.05
EURO 37,0257 % 0
STERLIN 44,3692 % -0.22
FRANG 39,5444 % 0.08
ALTIN 3.017,67 % 0,85
BITCOIN 66.879,11 -1.066

Sivas’ta Bazı Doktorlar “Fizik Tedavi Almazsanız Rapor Yok” Mu Diyor?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas’ta Bazı Doktorlar “Fizik Tedavi Almazsanız Rapor Yok” Mu Diyor?

Sivas’ta bir hastanede doktorların, hastalara fizik tedavi hizmeti almak istemeleri halinde rapor vereceklerini, aksi takdirde rapor vermeyeceklerini söylediği iddia edildi.

Sivas’ta Bazı Doktorlar “Fizik Tedavi Almazsanız Rapor Yok” Mu Diyor?

Hastaneye başvuran vatandaşlar, doktorların “Hastanemizde fizik tedavi alacaksanız rapor veririz, yoksa dışarıya rapor vermiyoruz, hekimler kendi aramızda böyle karar aldık” şeklinde açıklama yaptığını öne sürdü.

Haber merkezimize ulaşan vatandaş “”Özel gereksinimli bir çocuğum var. Gerekli tüm rapor, ilaç, tedavi vs kullanımı sağlık sisteminde mevcut. Yılda 30 seans + 30 seans (uzatma) + 30 seans (uzatma) fizik tedavi ve rehabilitasyon hakkımız var. Devletimizin sağladığı imkan ile ilimizde bulunan özel hastanede İlk 30 seans bittikten sonra, uzatma hakkı için kamu hastanelerinin fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne başvuruyoruz. Normalde özel gereksinimli bireyler için bu uzatma hakkı muayene sonrası hemen rapor ile verilir. Ancak Numune hastanesinde görev yapan hekim/hekimler, özel sağlık kurumundaki hekim/hekimler ile kişisel anlaşmazlık yaşadıkları için artık bu raporu vermeyeceklerini söylüyorlar. “Hastanemizde fizik tedavi alacaksanız rapor veririz, yoksa dışarıya raporu vermiyoruz, hekimler kendi aramızda böyle karar aldık” diyorlar. Hastane başhekimliğinin bu konuda bilgisi bile yok. Ayrıca bunun hiçbir yasal dayanağı yok. Malesef sadece kişisel hırslar sebebiyle onlarca aile mağdur ediliyor. Üstelik bu ailelerin çoğu özel gereksinimli birey aileleri… Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu haksız, dayanaksız, hukuksuz uygulamanın en azından özel gereksinimli bireyler için uygulanmamasını istiyoruz. Çocuklarımızın tedavilerinin aksaması olabilecek en kötü durum bizler için. Zaten türlü zorluklar yaşarken, birde hakkımız olan tedaviyi, mevzuatlara aykırı şekilde, kişisel hırslar sebebiyle alamayacaksak, vay halimize…”dedi.

Bu uygulamanın, özellikle hastaların serbest doktor ve sağlık hizmeti seçme hakkına aykırı olduğu ve tedavi sürecini zorlaştırdığı yönünde tepkilere yol açtığı belirtiliyor. Vatandaşlar, konuyla ilgili çözüm bulunmasını ve yetkililerin duruma müdahale etmesini bekliyor.

Menekşe İrem Çolak / Büyük Sivas Haber

 

YORUM YAP