DOLAR 34,2366 % 0.05
EURO 37,0257 % 0
STERLIN 44,3692 % -0.22
FRANG 39,5444 % 0.08
ALTIN 3.017,67 % 0,85
BITCOIN 66.879,11 -1.066

Android 15 güncellemesi bazı telefonları kullanılamaz hale getirdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Android 15 güncellemesi bazı telefonları kullanılamaz hale getirdi

Google’ın yeni işletim sistemi Android 15, Pixel 6 kullanıcıları için ciddi sorunlara yol açtı.

Android 15 güncellemesi bazı telefonları kullanılamaz hale getirdi

Geçtiğimiz hafta yayımlanan güncelleme, cihazların işlevselliğini kaybetmesine neden oluyor.

Kullanıcılar, güncellemeyi yükledikten sonra cihazlarının tamamen tepkisiz hale geldiğini bildiriyor. Pixel 6 serisi, geçmişte de Android güncellemeleri ile sorunlar yaşamıştı. Geçen yıl Android 14 güncellemesi, bazı kullanıcıların depolama alanlarını kilitlemiş; bu yılın başlarında ise fabrika ayarlarına sıfırlama işlemleri, birçok Pixel 6 cihazını kullanılamaz hale getirmişti. Ancak Android 15’in getirdiği sorunlar, önceki problemlere göre çok daha ciddi görünüyor.

Özel Alan Özelliği Sorunları Tetikliyor

Reddit kullanıcıları, Android 15 güncellemesinin Özel Alan özelliği etkinleştirildiğinde Pixel 6 cihazlarını çökerttiğini bildiriyor. Bazı kullanıcılar, bu özelliği kullanırken cihazlarının aniden kapandığını ve bir daha açılmadığını belirtiyor.

Cihazlar Tamamen İşlevsiz Hale Geliyor

Kullanıcılar, cihazlarının “tamamen öldüğünü” ve güç düğmesine basılı tutma veya bilgisayara bağlama gibi standart sorun giderme yöntemlerinin işe yaramadığını ifade ediyor. Sorunun kaynağı henüz net olarak belirlenemese de, Özel Alan özelliğinin tetikleyici olabileceği düşünülüyor. Android 15 güncellemesi, yalnızca Pixel 6 cihazlarında değil, diğer Pixel modellerinde de sorunlara neden oluyor. Pixel 8 Pro kullanıcıları, geri hareket ile ilgili problemler bildirmiş durumda. Google’dan bu sorunlarla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Haber Merkezi

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP