DOLAR 34,2876 % 0.08
EURO 36,9807 % -0.08
STERLIN 44,4445 % -0.1
FRANG 39,5435 % -0.14
ALTIN 3.023,94 % -0,13
BITCOIN 66.363,49 -1.041

Diz Kireçlenmesi Belirtilerine Dikkat!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Diz Kireçlenmesi Belirtilerine Dikkat!

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr. Ahmet İnanır diz kireçlenmesi hakkında önemli bilgiler verdi.

Diz Kireçlenmesi Belirtilerine Dikkat!

Eğer dizlerinizde gitgide artan ağrı, tutukluk, kilitlenme, şişlik, yürüme zorluğu özellikle uyku halinde dayanılmaz bir acı yaşıyorsanız siz de diz kireçlenmesi sorunuyla karşı karşıya olabilirsiniz.

Kireçlenme Belirtileri Nelerdir ?

Diz ekleminde sertlik ve şişlik, diz hareketlerinde kısıtlılık, hareket sırasında dizde çıtırtı sesi, diz ekleminde veya bacaklarda şekil bozukluğu gibi belirtiler kireçlenmeyi işaret ediyor olabilir.

Diz Kireçlenme Nedenleri Nelerdir ?

Şikayetlerin farklı sebepleri olabilir.Yaralanmalar, ani hareketler, bedeni zorlayacak fazla hareketler, sporsal faaliyetler, uzun süre bilgisayar başında oturmak , uzun süre ayakta kalmak , enfeksiyonlar veya diz ekleminin aşınması sayılabilir. Bunun haricinde yaşın ilerlemesi, özellikle aşırı kilo, ağır sporlar ,yanlış yürüme tekniği ve kalıtımsal faktörler diz rahatsızlığı riskini artırır.

Kireçlenmenin Evreleri Nelerdir ?

Diz kireçlenmesi, diz ekleminde oluşan hasara göre 1-4 arasında derecelendirilir. Sağlıklı bir diz bu aralığa dahil değildir ve genellikle ‘’0’’ olarak nitelendirilir. En yüksek derece olan 4. evre ise, “şiddetli” diz kireçlenmesi anlamına gelir. Özellikle 4. evreye kadar ilerlemiş olan bir diz kireçlenmesi, şiddetli diz ağrısına neden olur ve diz ekleminin hareket yeteneğini bozar. Bu durumda ameliyattan önce son çıkış olarak günümüzün en iyi ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biri ‘Hidrojel Tedavisi’ veya diğer adıyla ‘Sıvı Diz Protezi’ dir

Hidrojel Tedavisi (Sıvı Diz Protezi )Nedir ? Nasıl Uygulanır ?

Doku hasarlarından kaynaklanan ağrıların hafifletilmesi ve doku iyileşmesinin desteklenmesinde kullanılan bir maddedir. Bu jel, vücut biyolojisiyle uyumlu olması sayesinde hastane ya da ameliyathaneye gerek olmadan steril ortamda diz ekleminin içine anestezi almadan 15 dk’ lık bir sürede iğne aracılığıyla enjekte edilerek uygulanır. İşlem sırasında oluşabilecek ağrıları azaltmak için bazen hafif bir lokal anestezik (soğutucu sprey vb.) kullanılabilir. İçeriğinin %97,5’i steril su ve %2,5’i poliakrilamid (PAAG) adlı bir bileşenden oluşmaktadır.

Hidrojel Tedavisinin Amacı Nedir ?

Tedavide amaç diz içinde bulunan sinovyal sıvıya eski alışkanlığını geri kazandırmaktır. Hidrojel, kıkırdak dokuyu taklit ederek eklemi kayganlaştırır ve ağrının azalmasına yardımcı olur.Eklemin yağlanması ile tamponlanması iyileştirilir. Ayrıca iç eklem kapsülünün zarına entegre olarak yastık benzeri bir etki yaratır.

(Nursen Beste Yıldız)

Sivas Haber– Sivas Haberler

YORUM YAP