DOLAR 34,2901 % 0.16
EURO 37,2243 % 0.15
STERLIN 44,6324 % 0.23
FRANG 39,5991 % 0.09
ALTIN 3.009,10 % -0,09
BITCOIN 68.360,49 0.631

Ali Yerlikaya, TUSAŞ’taki saldırıya dair yeni detayları paylaştı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ali Yerlikaya, TUSAŞ’taki saldırıya dair yeni detayları paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’ta meydana gelen saldırıya dair önemli bilgiler paylaştı ve “O gün kesinlikle bir rehin alma durumu yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

Ali Yerlikaya, TUSAŞ’taki saldırıya dair yeni detayları paylaştı

Yerlikaya, hastane ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, şehit olan Atakan Şahin Erdoğan’ın ilk kadın teröristi yaraladığını belirtti. Yaralı bir şekilde mücadele eden Erdoğan’ın, teröristin kendisini patlattığını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, sağlık çalışanlarına teşekkürlerini ileterek, “Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere, hastanelerdeki tedavi süreçlerine hızlı bir şekilde destek veren tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Saldırının detaylarını aktaran Yerlikaya, olayın zaman çizelgesini şöyle açıkladı: “15.26’da bir taksi gasbedildi ve TUSAŞ’ın nizamiyesine geldi. Araçtan inen iki terörist, masum insanlara ateş açtı. İlk olarak şehit olan arkadaşlarımız var. 15.30’da kadın terörist yaralandı ve çıkamayacağını anlayınca kendini imha etti. 10 dakika sonra jandarma ekipleri olay yerine ulaştı. 15.52’de özel harekat polisimiz, erkek teröristin akademi binasına girdiğini öğrenince hızlı bir şekilde müdahaleye geçti.”

Yerlikaya, özel harekat ekiplerinin cesaretine ve hızlı karar verme yeteneklerine dikkat çekerek, “Panikleyen terörist, üçüncü kata çıkarak tuvalete saklandı. 16.40’ta, ekiplerimizin içeriye girişinden 48 dakika sonra, çıkış yolu kalmadığını anlayarak kendini patlattı. Tüm bu olaylara rağmen, 5 arkadaşımız hafif yaralandı. Olayın başlangıcından itibaren hiçbir özel harekatçımız veya jandarmamız mermi yarası almadı” dedi.

Haber Merkezi

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP