DOLAR 34,2906 % 0.16
EURO 37,0922 % -0.36
STERLIN 44,6008 % -0.04
FRANG 39,5736 % 0.02
ALTIN 3.029,35 % 0,58
BITCOIN 67.140,00 0.053

Naci Görür isyan etti: Herkes haddini bilmeli

Yayınlanma Tarihi : Google News
Naci Görür isyan etti: Herkes haddini bilmeli

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere sert bir dille karşılık verdi.

Naci Görür isyan etti: Herkes haddini bilmeli

Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından yaptığı uyarılarla tanınan Görür, vatandaşların ve yetkililerin deprem hazırlığına yönelik sürekli olarak bilgilendirme yapıyor.

Prof. Dr. Görür, sosyal medyada deprem konusundaki bilgisiz yorumların çoğaldığını belirterek, “Sosyal medyada bilim üretilemez. Eğer ilgili alanda eğitim almıyorsanız ya da ihtisas yapmadıysanız, söyledikleriniz sorgulanabilir. Medyada depremler hakkında açıkça konuşulmamalı ve tahminler yapılmamalıdır” dedi.

Kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Görür, “Herkesin fikrine saygılıyım ama söyleyen de haddini bilmeli. İnsanlar bizden daha bilgili ve becerikli olabilir; bu bizi sevindirir. Ancak bu, bilgilerin evrensel ölçütlerle kabul görmesi gerektiği gerçeğini değiştirmez” ifadelerini kullandı.

Görür, şan ve şöhret peşinde koşanların eleştirilerinin kendilerini etkilemediğini belirterek, “Bizim derdimiz, insanların ölmemesi. Deprem dirençli kentler için çalışıyoruz. Eğer derdiniz sadece tartışmaksa, lütfen beni takip etmeyin” dedi.

Eleştirilerin merkezinde, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen’in Malatya ve Sivas’taki depremler hakkında yaptığı açıklamalar bulunuyor. Evsen, Görür’ü halkı korkutmakla suçlamıştı. Prof. Dr. Görür ise bu tür yanlış anlamaların önüne geçmek için daha fazla bilgi paylaşımında bulunmaya devam edeceğini vurguladı.

Haber Merkezi

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP