DOLAR 34,2452 % 0.28
EURO 37,6376 % -0.37
STERLIN 45,0841 % 0
FRANG 39,9071 % -0.37
ALTIN 2.921,56 % 0,19
BITCOIN 62.292,00 0.939

“Eleştirmekten de, Teşekkür Etmekten de Çekinmem”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“Eleştirmekten de, Teşekkür Etmekten de Çekinmem”

Gözel, “Biz eleştirmekten de, teşekkür etmekten de çekinmeyiz. Yapılan başarılı işlere her zaman teşekkür ederiz. Eleştirilecek bir yanı da varsa eleştiririz.”dedi.

“Eleştirmekten de, Teşekkür Etmekten de Çekinmem”

Sivas´ta Mevlana mahallesi muhtarı Kazım Gözel, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın´a seslenerek, “verdiği sözlerin üzerinden bir sene geçmesine rağmen, kumlu tarla hala aynı, sağlık ocağı aynı, bu zamana kadar vatandaşı zor durumda bırakan Başkanımız, şimdi ise, asfalt yok, taşımız yok. Burayı yapamam demesiyle bu paylaşımları yapmak zorunda kaldım” şeklinde açıklamada bulundu.

Mahalle sakinlerimizin istekleri var. Sayın Başkan, yapacağım diyor ama bir türlü yapmıyor. Bende sosyal medyadan yazdım şimdi sizin gazetenize de yaşadığım süreci anlatmak istiyorum diyen, Sivas Mevlana mahallesi muhtarı Kazım Gözel, olayların yaşandığı süreci gazetemize verdiği röportajda şu şekilde ifade etti.

“TÜNELİN İÇİNDEN ARAÇLARIN GEÇMESİ İLE İŞ BİTMİYOR”

“Bundan bir yıl  önce Mevlana sağlık ocağı yıkıldığı zaman, başka yere yenisi yapılsın istedik. Kumlu tarla caddesi yapılacak dedi. Spor tesisi yaparız dediler. Tabi verilen bu sözler yerine getirilmeyince ve bunlar yapılmayınca mahalle sakinleri bana sormaya başladı. mahalle sakinleri baskı yapmaya başladı. Ben bir Mevlana mahallesi muhtarı olarak devamlı mahalle sakinleri ile iç içeyim. Sayın Belediye Başkanımız Sami Aydın, o yıllarda yanına gittim. Tam Belediye çıkışında Sami Aydın bey ile karşılaştım. Beni görmezden geldi. Ne bir hoş geldiniz falan bile demediler. Orada öylece kala kaldım. Sonra Sami Aydın beyin sosyal medyada canlı yayında olduğunu gördüm. Hemen tünelin yapıldığı yere giderek orada derdimizi anlatmak istedim. Belediye çıkışında bana o kadar yakında iken beni görmediniz dedim. Oda vallahi görmedim dedi. Bana sordu yapacağımız bir şey var mı dedi. Bende sen bizi kaile bile almıyorsun şeklinde cevap verdim. Tünel incelemesini Sayın bakan Habip Soluk bey ile yapıyorlardı. Habip beye dedim bu tünelin çıkışında sorun var. Ama kimseye derdimi anlatamadım. Bina sahipleri mağdur olacak dedim. Eğer burada takas usulü ile bir anlaşma yapılsa idi her şey çözülürdü. Şimdi tünel açıldı işin içinden çıkmaz bir durum ile karşı karşıyayız. Tünel için teşekkür ilanı astım emeğinize sağlık diye. Ama sadece tünelin içinden araçların geçmesi ile iş bitmiyor. Çevresini de düzeltmek lazım.” şeklinde ifade etti.

“ELEŞTİRMEKTEN DE, TEŞEKKÜR ETMEKTEN DE ÇEKİNMEM”

Ben geçmişte yine sosyal medyadan yazdım eleştirdim yine eleştiririm diyen Mevlana mahallesi muhtarı Kazım Gözel, “Sayın Sami Aydın beyi eleştirdim diye bir çok kişi bana söz söyledi. Makamına gittim. Masasında bir sürü dosya vardı. Muhtar bunlar senin cezan dedi. Ben başım üstüne dedim. Başkanın makamında Nihat Bulut, Erdal Karaca beylerde vardı. Biz partimize her zaman şunu söyleriz. Partimize zarar gelmesin deriz. Makamında bana muhtarım dokuzuncu ayda senin iş tamam dedi. Yapacağım dedi.  Bakın aradan bir yıl geçmiş. Başkanın plan ve projesi var diye bir şey demedim. Sadece takip ederim dedim. O dönemde sosyal medyadan yazdıklarımı kaldırdım. Sonra benim hiç haberim olmadan elimde Sayın Sami Aydın beye çiçek verirken, başka zaman çekilmiş eski bir fotoğrafı yayınlayarak, Mevlana Mahallesi muhtarı Başkandan özür diledi şeklinde  haber ettiler.  Biz eleştirmekten de, teşekkür etmekten de çekinmeyiz. Yapılan başarılı işlere her zaman teşekkür ederiz. Eleştirilecek bir yanı da varsa eleştiririz.” şeklinde söyledi.

“EKSİKLERİ SÖYLEYİNCE BİRİLERİNİN ŞEVKİMİ BOZULUR”

Aradan bunca zaman geçmesine rağmen ortada hala yapılmayan işler var diyen Gözel, “Ortada bir sağlık ocağı binası yok. Belediyenin kendi yeri olan alan il özel idaresine satıldı. Şimdi Mevlana sağlık ocağı binanın altında yer alan dükkanlarda parça parça hizmet vermekte. Takas yapıldı eğitim alanı yeri oldu.  Kiralık dükkan da duruyorlar. Bu günlere geldiğimizde kumlu tarla caddesine sınır olan fidanlığa ait araziyi, fidanlık müdürlüğü olarak tel örgüsü çekilerek, duvarı örüldü. Sayın Sami Aydın bey en son mahalle toplantısında, Mevlana mahallesine geldiğinde buradaki mahalle sakinlerine o caddenin yapılacağını söyledi. Tabi ben başkan yardımcısı Sayın Hasan Karaman´ı aradım. Bir tane araç istedim. Gönderirseniz iyi olur. Hasan Başkan recep Tayyip Erdoğan bulvarı var. Şimdi sizin mahalleyi yapamam dedi. Başkanın yanına gittim. Başkana ben hep senin yanındayım. Bu güne kadarda yanınızda oldum. Beni vatandaş ile karşıya koyuyorsunuz. İşin başında olan Özel beyi aradı. Halledeceğiz dedi. Ben Hasan Başkanı aradım diye bana, telefonda “Sen Hasan Başkanın çalışma şevkini bozamazsın dedi.” Ben eksikleri söyleyince Hasan Başkan´ın şevkimi bozuluyor. İnsan eksiklikler tamamlanınca zevk duyar. Ben sordum Başkanım yapacak mısın, yapmayacak mısın dedim. Oda yapmayacağım dedi. Ben şahsım adına takdir edilmesi gereken yerde takdir edip, teşekkür ettim. Şiir okudum Sami Başkana. Ben Sivas´ın ihtiyaçları her ne var ise olsun istedim. Hatta Mevlana tünelinin isminin Sami Aydın konmasını istedim. Beni herkes bilir 15 yıldır muhtarım. Ben kimsenin adamı değilim. Ben mahalle sakinlerinin adamıyım. Mahalle sakinlerinin hizmetindeyim. Bu istekleri de ben şahsıma değil, mahalle sakinlerim için istiyorum. Ben tüm çabaları gösteriyorum” şeklinde konuştu.

“SİVAS´TA GENEL MÜDÜRLÜK YAPACAK BAŞKA KİMSE YOKMU”

Muhtar Kazım Gözel, bazı sorularında cevap bulması gerekir şeklinde ifade ederek şöyle devam etti. “Sivas Belediyesine ait ÖZBELSAN´ın 5 yıldır genel müdürünün olmadığını, vekil olarak 5 yıldır devam eden Şaban Kaya olması, Sivas Belediyesi ve Sivas´ta genel müdürlük yapacak kimsenin olmadığını veya kimseye güvenmediğini mi ifade etmek isteniyor? Asfalt, taş gibi malzemelerin alınmasında ÖZBELSAN yetkililerinin tavırları ayrı bir soru işareti. Asfaltımız yok, taşımız yok, paramız yok denilirken, bir yandan çeşitli haber ajanslardan reklamını yapan Belediye bu reklamın kimlerin hakkından alınarak yapıldığını kamuoyuna bırakıyorum.” şeklinde izah etti.

Sivas Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Gözel´in Sosyal medyadan yapmış olduğu açıklama ise şu şekilde.

“Saygı değer arkadaşlar bundan bir sene önce aynı şekilde Belediye Başkanımıza mahalle sorunlarımızı ilettiğinde aynı oyalama hobisini kullanınca aynı bu sosyal medyadan eleştiri yapmıştım ve Mevlana sağlık ocağı kumlu tarla caddesi gibi sorunlar yapılmıyor diye.

Belediye Başkanı bu eleştirilerden sonra makamına çağırarak sayın başkan vekilimiz Erdal Karaca, SRT basın yayın sorumlusu Nihat Bulut ve Mahallemden vatandaşların yanında ben buraları yapacağım söz demesiyle, şahsım partime zarar olmasın diyerek paylaşımları kaldırdım ve özür diledim ancak bu sözünün de takipçisi olacağımı söyledim.Bir sene geçti kumlu tarla hala aynı. Sağlık ocağı aynı. Tünele başlar başlamaz, sağlık ocağını yıkıp aynısını yapacağım diyerek, vatandaşı perme perişan etmesi ve yapamayınca vatandaşın eğitime bıraktığı yeri özel idareye vererek, sağlık ocağını sağlık bakanlığı tarafından yapılsın diye, bu zamana kadar vatandaşı zor durumda bırakan Başkanımız şimdi ise param yok

asfalt yok, taşımız yok. Burayı yapamam demesiyle bu paylaşımları yapmak zorunda kaldım

Bu partimi eleştirisi değil partimizin altında kötü imaj vermektedir. Böyle durumlarda bazı mahalle toplantılar da Sayın Ak Parti İl Başkanımızı ve ilçe başkanlarımızı çağırarak ve bazı ajanslara reklam vererek şahsını ön plana çıkaran bir başkan artık istemiyor. Sayın parti yetkililerimden seçim süresince aday netleşene kadar fazla liglere inmesinler diye düşünüyor, aday kardeşlerimiz kendi şahsı becerisi halkı ile kimler bütünleşiyor kimler halkı ile beraber olanı seçerek aday süresinde hep beraber destek vererek çalışalım diyor, saygılar sunuyorum.” (Bizim Sivas)

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.