DOLAR 34,2288 % 0.06
EURO 37,9329 % 0.21
STERLIN 45,4719 % 0.08
FRANG 40,2455 % 0.05
ALTIN 2.922,62 % -0,03
BITCOIN 60.962,00 -0.762

Uğur Bulut Soyer’in Sözlerine Tepki Gösterdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Uğur Bulut Soyer’in Sözlerine Tepki Gösterdi

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Sanki Sivas’ta yaşıyoruz” şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

BBP İl Başkanı Uğur Bulut Soyer’in Sözlerine Tepki Gösterdi

Sivas’ın Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı, Milli Mücadele’nin başlatıldığı ve bu ülkenin kurucu şehri olduğunu kimsenin unutmaması gerektiğinin altını çizen Bulut, “Tunç Soyer İzmir’de turizmin gelişmemesini anlatırken şehrimizin adını kullanarak, ‘Sanki Sivas’ta yaşıyoruz diyerek talihsiz sözler sarf etmiştir. Sivaslılardan özür dilemelidir” dedi.

Sivas’ın şehit Muhsin Yazıcıoğlu gibi Anadolu yiğidini bağrından çıkarmış diyar olduğunu aktaran Bulut, “Sivas; tarihin her döneminde önemini koruyan, bugün de insanların hoşgörü ve barış içerisinde birbirine saygılı bir şekilde yaşadığı, tarih ve kültürün harmanlandığı bir şehirdir. Sivas Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirdir. Sivas Selçukluya Başkentlik yapmış şehirdir. Sivas’ın havası sert İnsanı merttir. Sivas Aşık Veysel ile türküdür; deyiştir. Sivas Halil Rıfat Paşa ile yoldur, medeniyettir. Sivas Şems’i Sivas’ı ile aşktır. Sivas Ahmet Turan Gazi ile sancaktır. Sivas Kongre Binası ile albayraktır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı demek ki geçmiş tarihini unutmuş. Bu anlamsız açıklamalarından dolayı Soyer Sivaslılardan özür dilemeli” ifadelerini kullandı. (Memleket)

Büyük Sivas Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.