Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Bayram Öncesi Otobüs Bileti Fiyatları Arttı! Zam Oranı Yüzde 40’a Kadar Çıktı!

Bayram Öncesi Otobüs Bileti Fiyatları Arttı! Zam Oranı Yüzde 40’a Kadar Çıktı!

blank
kadarsa
blank
Haber Merkezi

Ramazan Bayramı yaklaşırken otobüs bilet fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı. Bazı firmalar, yoğun talebi fırsata çevirerek bilet fiyatlarına yüzde 40’a varan zam yaptı.

Bayram Öncesi Otobüs Bileti Fiyatları Arttı! Zam Oranı Yüzde 40’a Kadar Çıktı!

Bayram tatili için memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar, otobüs biletlerini önceden ayırtmaya başlarken, bilet fiyatlarındaki artış yolcuları zor durumda bıraktı.

Bilet fiyatları yükseldi
Bayram öncesinde en çok tercih edilen İstanbul-Ankara hattında bilet fiyatları 600 TL’den 850 TL’ye kadar yükseldi. Fiyatlar il bazında değişiklik gösterse de genel olarak yüzde 20 ila 40 arasında zam yapıldığı belirtiliyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkan Yardımcısı Musa Çatkır, bilet fiyatlarındaki artışı, sezon dışı dönemlerde fiyatların yüzde 30-40 oranında düşürülmesi ve yoğun dönemde normale dönmesi olarak açıkladı.

Otobüs bilet fiyatları uçak fiyatlarıyla yarışıyor
Bazı otobüs firmaları 5 gün içinde iki kez zam yapmaya hazırlanırken, özellikle uzun mesafeli yolculuklarda bilet fiyatlarının uçak biletleriyle yarıştığı görülüyor.

Örneğin, İstanbul-Trabzon hattında

  • 17 Mart: 1.289 TL
  • 18 Mart: 1.500 TL
  • 21 Mart: 1.780 TL

Yaşanan fiyat artışları vatandaşların tepkisine neden olurken, bayram öncesinde bilet fiyatlarının daha da yükselebileceği belirtiliyor.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555