Sivas’ta, bir dönem Yeşilçam’ın tanınmış sanatçılarıyla kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki “Bitirim Zeki” lakaplı Zeki Keskin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Keskin, bir süre önce Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Cerrahisi Servisi’nde tedavi altına alındı. 70 yaşındaki Keskin, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Bu Yıl Hac’a Gitmeyi Umut Eden Bitirim Zeki’nin Ömrü Vefa Etmedi
11 ay önce İl Genel Meclis Üyesi Murat Toraman’ın Referandum çalışmaları esnasında Bitirim Zeki’nin Köyü Aylı’da yapmış olduğu ziyaret ve çalışma sonrası, köydeki evinde Bitirim Zeki’yi ziyaret etmişti.
Toraman ziyaret esnasında, Bitirim Zeki’ye “Hac’a ne zaman gittin?” sorusunun üzerine Bitim Zeki “Hac’a geçen sene gittim. 2. ayın 11’inde ordaydım” cevabının ardından Toraman “İnşallah bi daha gidersin. Ömrün Uzun Olsun” demişti.
Bunun üzerine Bitirim Zeki “İnşallah gideceğim Vaadediyorum! Gelecek sene (2018) gidemezsem, öbür seneye mutlaka giderim” demişti.
https://www.facebook.com/MuratTORAMANN/videos/10206677050963521/
Ömrü Vefa Etmedi! Mekanın Cennet Olsun DEV ADAM!
Sivas’ın Ayli köyünde dünyaya gelen ve doğuştan boy kısalığı bulunan Zeki Keskin, 16 yaşında sahneyle tanışmıştı. İlk olarak Ankara Devlet Tiyatrosunda seyircinin karşısına çıkan Keskin, daha sonra “Fabrikanın Gülü”, “Karayılan”, “Kasımpaşalı Recep” ve “Ana Beni Eversene” gibi filmlerde rol aldı. Bu filmlerde Yılmaz Güney, Nuri Sesigüzel, Ahmet Mekin ve Muhterem Nur ile kamera karşısına geçen Keskin, “Bitirim Zeki” olarak kısa sürede ün saldı.
Yeşilçam’da birçok yapımcının dikkatini çeken ve çok sayıda film teklifi almaya başlayan Keskin’in yaşamı, geçirdiği trafik kazasıyla adeta alt üst oldu. “Fabrikanın Gülü” filminin 1964’te Zonguldak’ta yapılan galasından dönüşte kaza geçiren ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Keskin, 1,5 yıl süren tedavisinin ardından 6 aylık Yeşilçam macerasını sonlandırmak zorunda kaldı.
Memleketi Sivas’a dönen Keskin, 51 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kendisine verilen iki metrekarelik büfede zor şartlar altında yaşam savaşını sürdürmeye başlamıştı.
Engeli ve ilerleyen yaşı nedeniyle birçok ihtiyacını iki metrekarelik büfesini yatak odası ve mutfak olarak da kullanan Keskin, Sivas’ta yediden yetmişe vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılanıyordu.
Büyük Sivas Haber