DOLAR 35,5979 % 0.28
EURO 36,6981 % 0.53
STERLIN 43,4530 % 0.56
FRANG 38,9858 % 0.46
ALTIN 3.092,16 % 0,33
BITCOIN 101.615,86 -3.025

“Sivas Atlası” Adlı Kitap İçin Çalışmalara Başlandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
“Sivas Atlası” Adlı Kitap İçin Çalışmalara Başlandı

Sivas Valiliği ile Cumhuriyet Üniversitesi iş birliğinde ´Sivas 1000 Temel Eser´ serisi içinde çıkarılacak olan ´Sivas Atlası´ adlı kitap için çalışmalara başlandı.

“Sivas Atlası” Adlı Kitap İçin Çalışmalara Başlandı

Rektörlük Senato Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “İlk planda Sivas Atlası hazırlandıktan sonra bunun devamında da Sivas Ansiklopedisinin geleceğini biliyorum. Bu çalışmaya önem veriyoruz” dedi.

Sivas sınırları içerisindeki yaklaşık 28 bin kilometrelik alanda var olan hali hazırdaki durumun tespit edilmesi, şehrimizin potansiyelinin ortaya çıkarılması, yapılan çalışma ile elde edilen verilerin görsel açıdan zengin bir formatta sunulması için Sivas Valiliği ve Cumhuriyet Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanacak olan “Sivas Atlası” projesinin çalışmalarına akademisyen ve konunun uzmanlarının katılımı ile başlandı.

Proje ile Sivas´ın fiziki, sosyal, ekonomik ve doğal kaynaklar olmak üzere son 10-15 yıl içinde ilgili alanlarda kamu kurum ve kuruluşlardan sağlanacak tüm güncel verilere dayalı olarak ayrıntılı bir değerlendirme yapılması da amaçlanıyor.

İlk bilgilendirme ve yapılacak çalışmalar ile ilgili Rektörlük Senato Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Proje Destek Ofisi Müdürü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak ile akademik ve idari personel katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, “Bugün ‘Sivas Atlası´ hazırlanması ve yayınlanması için bir aradayız. Geçtiğimiz hafta Valilik ile bir protokol imzaladık. 41 hocamız bölümleriyle ilgili yazılar yazacaklar. Bunun basımı da Sivas Valiliği Buruciye A.Ş. tarafından yapılacak. Sivas adına güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. İlk planda Sivas Atlası hazırlandıktan sonra bunun devamında da Sivas Ansiklopedisinin geleceğini biliyorum.  Bu çalışmaya önem veriyoruz. Şimdi bu projeye başladık. Sizlere de görev verildi ve çalışmaya başladınız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kısa sürede proje biter ve güzel bir kitap halini alır. Böylelikle Sivas ile ilgili yeni bir esere de kavuşmuş oluruz” dedi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak ise “Yaklaşık bir 6 ay süremiz olacak. Ben buradaki hemen tüm hocalarımla telefonda görüştüm. Sanırım görüşmediğim olmadı çünkü hepsini böyle bir projeye davet etmek anlatmak tabii ki ilk olarak bizim görevimizdi. Bu proje baktığınız zaman esinlenilmiş bir fikirden ortaya çıktı, bu çalışma Türkiye´de ilk olacak gibi. Bilmiyorum başka örnekleri oldu mu? 30 senedir buradayım. Burada böyle yoğun katılımlı proje olduğu hatırladığım kadarıyla yok. Sivas il sınırları içerisinde yaklaşık 28 bin kilometrekarelik alanda ilimizin var olan halı hazırdaki durumuna ek olarak fiziki, sosyal, ekonomik ve doğal kaynaklar olmak üzere son 10-15 yıl içerisinde ilgili alanlarda kamu kurum ve kuruluşlardan sağlanan tüm mücadelelere dayalı olarak ayrıntılı bir değerlendirmeyi de içeren Sivas Atlası başlıklı kitabı biz Sivas Valiliği katkısıyla 1000 Temel Eser İçeresinde yayımlayacağız. Ayrıca MTA, ORAN gibi bazı kurum ve kuruluşlar da bize destek olacak. ” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından konularında uzman akademisyen ve idari görevlerde çalışanlar ile birlikte hazırlanacak “Sivas Atlası” çalışmasının yol haritası belirlenerek görüş alışverişinde bulunuldu. (İrade)

Büyük Sivas Haber


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.