DOLAR 37,9902 % 0.02
EURO 41,0684 % -0.09
STERLIN 49,1414 % -0.04
FRANG 42,9584 % -0.11
ALTIN 3.681,86 % 0,11
BITCOIN 86.457,04 -0.487

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terörsüz Türkiye’ye Hiç Olmadığı Kadar Yakınız”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terörsüz Türkiye’ye Hiç Olmadığı Kadar Yakınız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu’nda polis, jandarma, sahil güvenlik personeli ve güvenlik korucularıyla iftar programında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terörsüz Türkiye’ye Hiç Olmadığı Kadar Yakınız”

Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” hedefinin artık çok yakın olduğunu vurgulayan Erdoğan, “40 yıldır milletimizin kanını, canını ve kaynaklarını sömüren bir beladan kalıcı ve kati olarak kurtulmaya hiç olmadığı kadar yakınız” dedi.

“Terörle Mücadelede Büyük Aşama Kaydettik”

Türkiye’nin terörle mücadelede büyük başarı elde ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Emniyet teşkilatımızı, ordu ve jandarmamızı FETÖ başta olmak üzere hukuk dışı yapılardan temizledikçe, terör örgütleriyle daha etkin mücadele imkanı bulduk. Güvenlik güçlerimizin yıl boyu süren operasyonları sayesinde, terör tehdidi bitme noktasına geldi. Bir dönem teröristlerin cirit attığı köy ve mezralarda artık huzur ve güven ortamı hakim.”

“Sınırlarımız içindeki teröristleri bitirme noktasına getirdik. Irak ve Suriye’de gerçekleştirdiğimiz harekatlarla terör unsurlarını hudutlarımızdan uzaklaştırdık. Artık terörsüz Türkiye hedefine hiç olmadığı kadar yakınız.”

“Kişisel Hesapların Peşinde Değiliz”

Türkiye için en doğrusunu yapmanın derdinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz kişisel hesaplar peşinde asla değiliz. Milletimizin istikbalini düşünüyoruz. Hedefimiz, hiçbir güvenlik görevlimizin, hiçbir evladımızın burnunun dahi kanamayacağı kalıcı bir güven iklimi oluşturmaktır. Bunun için gereken adımları atmaya devam edeceğiz.”

“Türkiye’yi Kimse Bölemez”

Türkiye’nin her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Bir asır önce oynanan oyunun tekrarına izin verirsek, ne atalarımız ne de gelecek nesiller bizi affeder” dedi.

“Bu topraklar bize altın tepside sunulmadı. Türkiye masa başında kurulmadı. Biz bu toprakları kanımızla ve alın terimizle sulayarak vatan yaptık. Kimse bizi bu topraklardan söküp atamaz. Devletimiz üzerinde oyun kuranlara karşı en güçlü cevabı vererek bugünlere geldik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Gazze ve Suriye meselelerine de değinerek Türkiye’nin bölgede barışın sağlanması için kritik rol üstlendiğini belirtti.

“Türkiye, hakkın ve adaletin yanında durmaya devam edecektir. Kimseyi zorla göndermiyoruz ama Suriye’de düzen sağlandıkça geri dönenlerin sayısı artıyor. Bugüne kadar 873 bin Suriyeli güvenli bir şekilde vatanlarına döndü. Bu süreç devam edecek.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güvenliği için fedakarca çalışan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler


YORUM YAP