DOLAR 38,0116 % 0.23
EURO 42,0436 % 0.96
STERLIN 48,8689 % 0.77
FRANG 45,0687 % 0.75
ALTIN 3.670,11 % 0,91
BITCOIN 75.739,14 -5.699

Devlet Bahçeli’den Saraçhane eylemlerine sert tepki: “Vandallığa demokrasi diyorlar”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Devlet Bahçeli’den Saraçhane eylemlerine sert tepki: “Vandallığa demokrasi diyorlar”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Saraçhane’de gerçekleşen izinsiz gösterilere ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli’den Saraçhane eylemlerine sert tepki: “Vandallığa demokrasi diyorlar”

Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından başlayan sokak eylemleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bahçeli, kamu düzenini bozan göstericileri “şehir eşkıyası” ve “casus aparatı” sözleriyle hedef aldı.

Bahçeli, özellikle Şehzadebaşı Camii ve çevresinde gerçekleştirilen eylemler sırasında yapılan tahribatlara değinerek, “Zulüm 1453’te başladı diyenler Şehzadebaşı Camii’ni ve haziresini kirleten bir avuç casus aparatı, paçoz ve şehir eşkıyasından başkası değildir” dedi.

“Polise saldırmanın özgürlükle ilgisi yoktur”

Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Maske takıp polisimize taş atan, balta fırlatan, havai fişekle saldıran, asit saçan alçakların demokrasi, hukuk veya özgürlükle hiçbir ilgisi ve ilişkisi yoktur. Vandallığa demokrasi nöbeti diyecek kadar gerçeklerden kopmuş, milletine ve devletine yabancılaşmış bir muhalefet anlayışı karşımızdadır.”

“Belediye kaynaklarını organize rüşvetle heba edenlerden hesap sorulmalı”

Saraçhane’deki olaylar sırasında yaşanan yıkımın ve şiddetin organize bir planın parçası olduğunu belirten Bahçeli, belediye kaynaklarının rüşvet ve yolsuzlukla harcandığını savunarak, sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

“Camii duvarına pisleyenlerden, yakıp yıkmayı demokrasi olarak lanse edenlerden, milletimizin alın teri, helal emeği olan belediye kaynaklarını organize rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk anaforunda hiç edenlerden tarih ve adalet önünde hesap sorulmalıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine edilen küfürlere tepki

Bahçeli, protestolarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vefat eden annesine yönelik hakaretlerin de büyük bir utanç kaynağı olduğunu belirterek, bu tutumun sokaklara dökülen grupların gerçek niyetini ortaya koyduğunu dile getirdi.

“Türkiye oyuncak değildir, Cumhur İttifakı buna müsaade etmez”

Sokak olaylarının yabancı istihbaratların etkisinde olduğunu ileri süren Bahçeli, Türkiye’nin bu karanlık senaryolara boyun eğmeyeceğini belirtti. Açıklamasında, Cumhur İttifakı’nın tüm provokasyonlara karşı güçlü duracağını vurguladı.

“Türkiye Cumhuriyeti’ni can pahasına savunacağız. Cumhur İttifakı, çok boyutlu tahrik ve tahrip dalgasını kırmaya muktedirdir. Çünkü büyük Türk milleti yanımızdadır.”

Kadir Gecesi mesajı

Bahçeli açıklamasının sonunda ise Kadir Gecesi’ni kutlayarak, “Milletimizin, Türk-İslam âleminin müstesna, mübarek ve muhteşem fecirlerle müjdelenen Kadir Gecesini dualarımla tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

(Haber Merkezi)

Sivas Haber– Sivas Haberler


YORUM YAP