
Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla bir dönem gündemden düşmeyen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’a ait lüks araçlar açık artırmayla satışa çıkarılıyor.
Dilan Polat’ın lüks araçları satışa çıkıyor!
Toplam 8 araçtan oluşan koleksiyonun değerinin yaklaşık 77 milyon TL olduğu belirtildi.
Polat çiftinin sahibi olduğu Milda Gayrimenkul Otomotiv Anonim Şirketi’nin mülkiyetindeki araçların satışını, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) gerçekleştirecek. Satış işlemleri açık ihale yöntemiyle yapılacak.
Ferrari, Porsche, BMW…
İhalede, Ferrari, Porsche, Mercedes ve BMW marka ultra lüks araçlar alıcısını bekleyecek. El konulan bu araçlar, TMSF kayyum olarak atandıktan sonra kapalı otoparka çekilmiş ve 24 saat güvenlik kamerası ile izlenerek muhafaza altına alınmıştı.
Araçlara ilişkin bağımsız değerleme kuruluşu tarafından belirlenen rayiç bedeller, ihalede muhammen bedel olarak duyuruldu.
22 Nisan’da ihaleye çıkıyorlar
İhaleye katılmak isteyenler öncelikle kapalı zarf usulüyle tekliflerini komisyona sunacak. Kapalı zarfların açılmasının ardından en yüksek teklif muhammen bedelin üzerinde olursa, açık artırma aşamasına geçilecek. Komisyonun onayının ardından araçlar yeni sahiplerini bulacak.
İhale, 22 Nisan 2025 Pazartesi günü saat 10.00’da TMSF’nin İstanbul’daki merkez binasında gerçekleştirilecek.
(Haber Merkezi)