DOLAR 35,5594 % 0.16
EURO 36,5618 % -0.36
STERLIN 43,2938 % -0.53
FRANG 38,8712 % -0.25
ALTIN 3.081,85 % -0,38
BITCOIN 103.104,97 1.065

“Diyet Yaparken Motivasyonunuzu Artıracak 5 Öneri”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“Diyet Yaparken Motivasyonunuzu Artıracak 5 Öneri”

Keziban Yıldırım’ın “Diyet Yaparken Motivasyonunuzu Artıracak 5 Öneri” isimli köşe yazısı;

“Diyet Yaparken Motivasyonunuzu Artıracak 5 Öneri”

Yıllardır vermek istediğiniz kilolar var. Karar veriyorsunuz spora başlıyorsunuz, iki üç gün her şey çok güzel ilerliyor ama bir eksiklik var?

MOTİVASYON

Diyete başlarken tam gaz motivasyon ile başladığınızı biliyorum. Bu motivasyon ilk haftalarda kalmamalı, bu süreç devam ederken o da devam etmelidir.

Genelde danışanlarım ilk üç haftayı çok güzel geçirirler, son bir haftada rehavete kapılma, bu sürenin uzun gelmesi, tartıya çıkmada sabırsızlıklar derken son hafta da olanlar oluyor aslında…

Sebebimiz çok açık ve net; motivasyonumuz kırılıyor, modumuz düşüyor.

Peki diyetteyken nasıl yükseltelim modumuzu?

1.YARIN DİYETE BAŞLANMAZ !

Hedeflerimizi, isteklerimizi, hayallerimizi gerçekleştirmek için şimdi başlamalı, şimdi devam etmeliyiz. Yarın ya da hafta sonu  dediğimiz de unutmayın ki ertelemeler de yavaş yavaş başlıyor. Yarın derken bir bakmışsınız ki hiç başlamamışsınız !

2.DİYET ARKADAŞINIZ OLSUN

Kasım ve aralık ayının özelliği neydi bilmem ama danışanlarımın psikolojisini bozan, diyetlerine karışan, motivasyonlarını bozan kişilerin sayısı bu aylarda maksimuma ulaştı. Etrafınızda size diyetinize yani sağlıklı yaşamınıza eşlik edecek bir arkadaşınız, eşiniz, dostunuz, ailenizden birinin olması bu süreçte sizi yalnız hissettirmeyecek ve motivasyonunuzu arttıracak.

3.HER GÜN TARTILMAYIN !

Her gün veya günde birkaç kez tartılmak motivasyonu bozacağından, haftada bir kilo kontrolü yapılmalıdır. Çarşamba günü en ideal gün. Aç karnınıza, idrar çıkışı, sabit kıyafetlerle tartılmalısınız.

Her gün tartıldığınızda beklediğinizden az çıktıysa, rehavete kapılma kaçamaklarda ve tırtıklamalarda artmalar görülebilir.

Beklediğinizden fazla çıktığınız zaman da telaşa kapılabilir, öğünleri atlayabilir ve aç kalarak telafi etmeye çalışabilirsiniz.

Böyle bir durumla baş başa kaldığınız da yapmanız gereken diyetisyeninizle konuşmak olmalıdır.

4.KİMSEYLE DİYETİNİZİ KARŞILAŞTIRMAYIN !

Sizin diyetiniz, yaşınız, metabolizma hızınız, yemek alışkanlıklarınız, yeme davranışınız, hormonlarınız ve hatta aynı sofrada kaç kişiyle yemek yediğinizden tutun da dışarı çıkıp çıkmama durumunuzla bile değişen bir  düzendir.

Kıyaslama yapmanız için bu koşullarının hepsinin aynı olması gerekiyor.

Böyle bir durumda imkansız. Yani diyetiniz size özgü ve sizin beslenme planınızı oluşturuyor. Farklı biriyle karşılaştırılamaz.

5.BESLENME UZMANINDAN YARDIM ALIN!

Herkesin uyguladığı bir hafta da şok kiloların verildiği diyetler, düşük kalorili yanlış diyetler sonucu en basitinden saçlarınızdan, kaslarınızdan ve ikinci beyin olan bağırsaklarınızdaki yararlı bakterilerinizden olabilirsiniz.

Hedefiniz kilo vermek ve tartıdaki rakamların düşmesi ama düşen kilo değil sizin geleceğiniz yaşam kaliteniz oluyor.

O yüzden bir diyetisyenle bu süreci birlikte geçirmeniz sizin motive edecektir.

Sağlıkla kalın…


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.