![“Düşük Gelirli Ailelere Online Eğitim için internet Ücretsiz Olmalı”](https://www.buyuksivas.com/wp-content/uploads/2020/08/dusuk-gelirli-790x420.jpg)
Eğitim Mil Sen Genel Başkanı Kasım Kılıç, gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarının Online Eğitimleri için ücretsiz internet verilmesini talep etti.
“Düşük Gelirli Ailelere Online Eğitim için internet Ücretsiz Olmalı”
Konuyla ilgili açıklama yapan Kılıç şu ifadelere yer verdi;
“Yeni Bir Eğitim Öğretim Yılının başlangıcındayız. Öncelikle Tüm eğitim çalışanlarına öğrencilerimize ve velilerimize yeni eğitim öğretim yılımız, hayırlı uğurlu olsun.
Covid 19 Salgını dolayısıyla yaşanılan bu zorlu süreçte karar merciinde bulunan başta Sayın Bakanımıza ve Üst düzey bakanlık bürokratlarımıza alacakları hayırlı kararlarda muvaffakiyetler diliyoruz.
Covid 19 dolayısıyla yaşamını yitiren tüm eğitim çalışanlarına baş sağlığı diliyoruz. Bugün ebediyete uğurladığımız Sivas Şube Müdürü Mehmet Darıcı Hocamıza da rahmet diliyor sevenlerine ve ailesine sabrı cemil niyaz ediyoruz.
Değişen ve gelişen dünyada her şeyin tekamül ettiği, Sanayi alanında endüstri 4.0’a geçildiği bir dönemde, eğitim de de yeniliklere gidilmesi elzem görünmektedir.
Eğitimde yeni paradigmalara ihtiyaç vardır. Artık Öğrencilerin salt bilgiye ulaşmaları kolaylaşmasına rağmen, doğru bilgiyi analiz edebilme becerilerinin kazandırılması gerekmektedir. Okul; Ahlaki değerlerin ve erdemli davranışların ve İrade Eğitiminin kazanıldığı yerler olarak, öğrencilere Milli ve manevi değerler aşılamalı, öğrenim ve bilgi yüklemeleri uzaktan eğitim ile sağlanılmalıdır.
Okullarda yüzyüze verilen eğitim hafifletilmeli, kademeli olarak online eğitime geçilmelidir. Online eğitim için gerekli altyapı çalışmaları yapılmalı, başta düşük gelirli ailelere ücretsiz internet hizmeti sunulmalıdır.
31 Ağustos itibari ile başlayacak olan online eğitim ile ilgili çalışmalar hala netleşmemiş bulunmaktadır. Öğretmenler ve idarecilerimiz devamlı veliler tarafından bu çalışmalar hakkında sorulara muhatap olmakta, ama bu soruların cevabını kimse bilmemektedir.
Okulların Salgın dolayısıyla mart ayında kapatılıp, online eğitime geçilmesi dolayısıyla kamuoyunda öğretmenler yattıkları yerlerden ücret alıyorlarmış izlenimi oluşmuştur. Bu bakış açısı tüm eğitim çalışanlarımızı derinden üzmüştür. Bu dönemde öğretmenlerimiz, kendi kısıtlı imkanları ile evlerinden öğrencilerine EBA ve Zoom benzeri programlar ile ders vermek suretiyle ellerinden gelen gayreti göstermişlerdir.
21 Eylül tarihi itibari ile Okulların açılması planlanmaktadır. Sayın Bakanımız ilk geldiği günlerde Başta temizlik ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için okullara ödenek tahsis edileceğini ifade ettiği gün tüm eğitim yöneticilerimiz memnun olmuşlardı. Salgın dolayısıyla temizliğin daha çok önem kazandığı bu dönemde sendika olarak bu sözün yerine getirilmesini talep etmekteyiz.
Eğitimimizin temel problemlerimizden birisi de Müfredatın millileştirilmesi meselesidir. Eğitim sistemimiz hala bir Amerikalı eğitim kuramcısı John Dewey tarafından şekillendirilmiş halini muhafaza etmektedir. Tarihi olaylara hala batılı nazarlarla bakılmakta, milli kahramanlarımız ve bilim adamlarımız yabancılar kadar ders kitaplarımızda yer bulamamaktadır.
Fen Bilgisi Ders kitaplarımızda hala Allah inancından bahsedilmemekte, Doğa kanunları ifadesi ile gerçekler es geçilmekte, Fiziğin, Kimyanın kanunlarını ifade ederken sünnetullah ifadesinden kaçınılmaktadır. Din Sadece Din Kültürü Ders kitaplarına hapsedilmektedir. Dünyevi kaygılarla fen derslerine yoğunlaşan gençlerimiz maalesef bu bakış açısı dolayısıyla deizme ve ateizme kaymaktadırlar.
Ayrıca İstanbul sözleşmesi çerçevesinde Bakanlığımız tarafından yürütülen eğitimde cinsiyet eşitliği çalışmalarına bir an evvel son verilmesini talep etmekteyiz. Bizler Maneviyatçı, İlkeli, Liyakatli Eğitim Çalışanları Sendikası olarak cinsel yönelim ifadelerini doğru bulmadığımızı, fıtratımızdaki iki cinsiyet dışındaki üçüncü bir tanımlamayı kabul etmediğimizi ifade etmekteyiz.
Eğitim sistemimiz batının köhnemiş normları yerine kadim değerlerimizden ilham alarak yeniden şekillendirilmelidir.
Sözlerimizi İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri ile bitiriyorum;
Muallimim” diyen olmak gerektir îmanlı;.
Edebli, sonra liyâkatli, sonra vicdanlı.”
Büyük Sivas Haber