DOLAR 35,6586 % 0.01
EURO 37,3122 % 0.37
STERLIN 44,2132 % 0.55
FRANG 39,3462 % 0.03
ALTIN 3.161,94 % 0,08
BITCOIN 105.769,50 1.184

Son Teknoloji Kullanılacak

Yayınlanma Tarihi : Google News
Son Teknoloji Kullanılacak

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi´nde prostat kanserinin tanısında en son teknoloji olan Galyum-68 PSMA PET-CT sisteminin kullanılacağı ünite hizmete girdi. Bu kapsamda Nükleer Tıp Anabilim Dalında Galyum-68 Ünitesi açıldı.

Galyum-68 PSMA PET-CT Sisteminin Kullanılacağı Ünite Hizmete Girdi

Bölgesinde önemli bir yere sahip olan, kullandığı en son teknolojiyle hastalıkların tanı ve tedavisinde standartları takip eden Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi bir yeniliği daha şehrimizle buluşturdu.

Prostat kanserleri tanısında en son teknoloji olan Galyum-68 PSMA PET-CT sisteminin kullanılacağı ünite Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi´nde hizmete girdi. Bu kapsamda Nükleer Tıp Anabilim Dalında Galyum-68 Ünitesi açıldı.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zekiye Özkan Hasbek, Başhekim Yardımcıları ve hastane personeli katıldı.

Açılışın ardından Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız yeni açılan ünitede incelemelerde bulundu ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasbek´ten ünite ve bölümle ilgili bilgi aldı.

“AKILLI MOLEKÜLÜ KULLANMAYA BAŞLADIK”

Doç. Dr. Hasbek, “2012 yılından bu yana çalışmalarını sürdürmekte olan Nükleer Tıp Ünitemize yeni bir radyoaktivite molekülünü daha kazandırmış bulunuyoruz. Akıllı radyoaktif moleküller dediğimiz bu moleküller sayesinde prostat kanserlerinin görüntülenmesinde, ileri evre prostat kanserlerinin ve nöroendokrin tümörlerin tedavisinde yeni bir akıllı molekülü kullanmaya başladık.” dedi.

YETERSİZ KALIYORDU

2012 yılından beri kanserin görüntülenmesinde PET-BT Ünitesinin aktif olarak çalışmakta olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Hasbek, “Daha önce Flor-18 ile işaretli şeker benzeri bileşik (FDG) molekülü kullanıyorduk. Bu bileşik hem prostat kanserlerinin hem de nöroendokrin kanserlerin görüntülenmesinde yetersiz kalmaktaydı. Ünitemize eklenen bu yöntemle sağlanan bir diğer gelişme de, Lutesyum-177 ile işaretli akıllı radyoaktif molekül sayesinde kemoterapi, radyoterapi gibi klasik tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen ileri evre prostat ve nöroendokrin kanser hastalarının tedavisini yapabilecek olmamızdır” ifadelerini kullandı. (İrade)

Büyük Sivas Haber


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.