DOLAR 35,5917 % 0.25
EURO 37,0444 % 1.48
STERLIN 43,8289 % 1.42
FRANG 39,2271 % 1.04
ALTIN 3.100,90 % 0,62
BITCOIN 103.444,23 -1.816

İbrahim Keleş “BÇG’nin Fetö’cü Subayı”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
İbrahim Keleş “BÇG’nin Fetö’cü Subayı”

İbrahim Keleş’in 20 Aralık 2017 tarihli “BÇG’nin Fetö’cü Subayı” başlıklı köşe yazısı;

“BÇG’nin Fetö’cü Subayı”

Biliyorum belki bu konu üzerinde sık sık durmamız sürekli tekrar gibi gelebilir. Ancak bir gerçeği her zaman göz önünde tutmak gerek. Türkiye’miz bir süredir sürekli bir taarruz altında ve bu taarruz dışarıdan olduğu gibi içeriden de yapılmaya devam ediyor. Bu nedenle sağlam durmak zorundayız. Bunun şartı ise geçmişi hatırda tutmak, o tecrübeler ışığında yeni taarruzları değerlendirmek ve geleceği bu tecrübeler ışığında planlamak lazım.

BÇG, yani Batı çalışma grubu nedir?

Geçtiğimiz hafta Ankara’da sürmekte olan BÇG davasının 92 duruşması yapıldı. Duruşma savcısı verdiği son mütalaada yaklaşık ifadelerle BÇG hakkında şu tespitlere verdi.

Mütalaada 1994 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Refah Partili adayların belediye başkanı seçilmesinden sonra TSK içinde bir grubun askeri müdahalede bulunmak için harekete geçtiği belirtilmekte, bu kapsamda yapılacak olan askeri müdahaleye karşı çıkabilecek TSK personelinin, ordudan ilişiğinin kesilmesini sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulundukları ifade edilmekte.

Aynı şekilde 25 Aralık 1995 milletvekili genel seçimlerinde Refah Partisinin en çok oyu almasını müteakip kurulacak muhtemel koalisyon hükümetinin büyük ortağı olacağının anlaşılması üzerine askeri müdahale düşüncesine sahip olan bu yapılanmanın her türlü argümanı kullanarak Refah Partisine ve halka karşı açıkça psikolojik harekât yürüttüğü ifadesi yer almakta.

Bu yapının Gayri resmi olduğundan bahisle hangi tarihte oluşturulduğunun tespit edilemediği, ancak faaliyetlerini“Batı Çalışma Grubu” adı altında yürüttüğü belirtilmekte. Gayrı resmi bu yapının 28 Şubat Kararlarının alınmasını sağladığı, ancak 10 Nisan 1997 tarihine kadar hiçbir resmi belgede bu yapılanmanın izine rastlanılmadığı, 10 Nisan 1997 tarihli Batı Çalışma Grubu oluşturulması konulu belgede daha önce oluşturulan bir yapılanmadan bahsedildiği, 28 Şubat 1997 tarihinden çok önce Batı Çalışma Grubu adı altında bir yapılanmanın bulunduğu tüm kovuşturma dosyası kapsamından anlaşılmıştır denilmektedir.

BÇG’nin Ofis Sorumlusu Fetö’den ihraç edildi.

Beş sene önce başlayan ve 15 Temmuz’a kadar devam eden duruşmalarda sanıklar, BÇG’nin varlığını sürekli reddediyordu. Ne zaman ki 15 Temmuz oldu, bu defa söylem değişti. Batı Çalışma Grubunu kuranlar bunu, FETÖ ile mücadele için kurduklarını ifade etmeye başladılar. Peki gerçek böyle mi?

Geçtiğimiz pazar günü yayınlanan 695 sayılı KHKda TSK’den ihraç edilenleri incelerken bir isim dikkatimi çekti. Bu kişi 28 Şubat sürecinde tüm askeri birliklerde olduğu gibi 1997-1998’de Gaziantep’te de açılan BÇG bürosunun başındaki subaydı. Düşünebiliyor musunuz Fetö ile mücadele ettiklerini iddia edenler BÇG bürosunun başına bir Fetöc’üyü koymuşlar.

Yıl 1999, aylardan Ağustos ve yine bir Askeri Şura. Her şurada acaba sıra bize gelecek mi diye bekleşirken bu defa sıra gelmiş olmalı ki TSK’den ihraç edildik. Gerekçesini bir dilekçeyle sordum ama tüm makamlar adeta duvar olmuştu. Cevap bile yazmadılar. Sadece MSB’lığı “ YAŞ kararları gizlidir, açıklanamaz” diye iki satırlık bir yazı göndermiş. İhraç edilme gerekçesini hala da öğrenebilmiş değilim. Yukarıdan gelen emir tebliğ edilmişti ki Tugay Komutanı odasına çağırdı beni. Orada “senin ihracınla ilgili olarak bizden herhangi bir olumsuz yazı gitmedi. Her ne yazıldıysa bu bizim dışımızda bir yerlerden gitmiş olmalı.”  Ben komutanı tanıdığım için bu sözlerin doğruluğuna inandım. Ancak aklımda hep bir soru işareti vardı.  Acaba hakkımda ihracıma kaynak oluşturabilecek yazıları kim veya kimler gönderdi? İşte 695 sayılı KHK da tanıdığım o kişinin ismini görünce sorunun cevabını da bulmuş oldum.


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.