İlimizdeki su seviyeleri hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Olgun, “4 Eylül Barajındaki su hacmi 2019 yılına göre iki kat artmış durumda. 2019 yılında 4,07 metre olan su seviyemiz 2020 yılında 9,03 seviyelerine kadar ulaştı.
Belediye Başkan Yardımcısı Levent Olgun “iki kat artmış durumda”
Şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan bu iki kaynak su sıkıntısı yaşamamak adına verimli bir şekilde kullanılmakta” dedi.
Ülkemizde yaşanan su kuraklığının ardından gözler Sivas’a çevrildi.
Geçmiş yıllarda yaşanan su sıkıntısı Tavra deresinden alınan su ile giderildi ancak ilimizdeki barajlar ve göletlerdeki su seviyesi oldukça azaldı.
Sivas’ın mevcut suyunun son durumu hakkında ki gelişmeler hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Olgun su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanıldığını, şuan herhangi bir riskli durumun olmadığını söyledi.
Başkan Yardımcısı Olgun; “ Sivas İli, içme ve kullanma suyu ihtiyacını 4 Eylül Barajı’ndan ve Tavra Deresinde bulunan su kuyularından karşılamaktadır.
Son yıllarda mevsimlerin daha kurak geçmesi nedeniyle su sıkıntısı yaşamamak adına Tavra Deresi Kuyular Bölgesinden İçme Suyu Arıtma Tesisine yeni bir isale hattı döşenerek devreye alınmıştır”dedi.
Devreye alınan isale hattı ile Tavra Deresi Kuyular Bölgesi tam kapasite ile kullanmaya başladıklarını aktaran Başkan Olgun, “4 Eylül Barajının su hacmi 2019 yılına göre bu yıl yaklaşık olarak iki kat artmış durumda.
Şuan itibariyle 2019 yılında 4,07 metre olan su seviyemiz 2020 yılında 9,03 seviyelerine kadar çıkmıştır.
Sivas şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan bu iki kaynak su sıkıntısı yaşamamak adına verimli bir şekilde kullanılmakta olup ilerleyen yıllarda şehrin su ihtiyacını da göz önünde bulundurarak yeni su temini projeleri güncelde yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.
Başkan Yardımcısı Olgun; sözlerini “4 Eylül Barajı ve Tavra Deresinden isale hatları ile İçme Suyu Arıtma Tesisine gelen sular arıtıldıktan sonra Terfi Merkezine ve Su Depolarına gönderilmekte buradan da şehir su şebeke sistemine dağıtılmaktadır.
İçme Suyu Arıtma Tesisinde arıtmanın her aşamasından ve şehir su şebeke sisteminin tamamını temsil eden noktalardan düzenli olarak alınan su numunelerinde günlük olarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılarak su kalitesi sürekli olarak kontrol altında tutulmaktadır.
Arıtılarak şehir su şebeke sistemine verilen içme ve kullanma suları Sağlık Bakanlığı’nın “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarını sürekli ve kesintisiz olarak sağlamaktadır” şeklinde sonlandırdı. Memleket
Büyük Sivas Haber