Huzur İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğüne atandıktan sonra okul müdürlüğüne farklı bir bakış açısı kazandıran Kasım Kılıç, öğrencilerin ve velilerin adeta gönlünü fethediyor.
Okul içerisinde sağladığı disiplinle, okulda yeni bir eğitim-öğretim dönemi başlatan Müdür Kılıç, gerek söylediği sözlerle, gerek öğrencilere verdiği nasihatlerle örnek bir durum teşkil ediyor.
Eski Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanlığı döneminde ve Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu üyeliğinde de yapmış faaliyetlerle sık sık gündeme gelen Müdür Kılıç, eğitim hayatında yeni bir dönem başlatıyor.
Müdür Kılıç’ın son hafta “Öğrencilere Hitabımdır” başlığı ile söylediği sözler ise dikkatlerden kaçmadı.
Kılıç, “Kıymetli öğretmenler, sevgili öğrenciler;
Bu haftadan itibaren 7’ler okuyor projesini hayata geçireceğiz. Bizler inanıyoruz ki, kitap okumak, insanı, önce cehaletten, sonra sefaletten, daha sonra felaketten kurtarır…
Ve bütün kitaplar tek bir kitabı anlamak için okunur. İnsanlar tek kitabın bile bir insanın hayatını değiştirmeye yetebileceğini bir türlü anlamıyorlar.
Ellen Gilchriht Şöyle söylüyor: “Bir çocuğu eğitmek için tek yapmanız gereken, ona okumayı öğretmek ve sonra rahat bırakmaktır. Bundan ötesi beyin yıkamaktır.”
Sizler hayatınıza yeni bir yön çizmek istiyorsanız kitapların gizemli dünyasında yol almalısınız. İçinizde bu zamana kadar derslerinde muvaffak olamamış öğrencilerimiz olabilir. Unutmayın ki; bugün hayatınızın geri kalanının ilk günüdür. Daha iyi bir dün yok. Ama daha iyi bir gelecek mümkün.
Öğrencilerimizdeki başarısızlığın sebeplerinden en önemlisi çağın vebası haline gelen sosyal medya ağlarını bilinçsiz ve hoyratça kullanmalarıdır. Buralar yalnız ve sevilmeye aç ruhların “beni sev” diye haykırdığı bir ruhlar panayırını andırıyor.
Okulda öğrettiğimiz ahlaki erdemler buralarda, hiçe sayılıyor. Gelecekte telafisi mümkün olmayan yaralar açıyor.
Bizler İmam Hatip mekteplerinde sizlere dini birçok bilgiyi öğretiyoruz. Ama şunu unutmayın ki; Namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır. Öğrendiğiniz bilgi sizlerin yaşantınızda davranış değişikliği geliştirmiyorsa, burada ahlaki bir problem vardır. Bu konuyu Nurettin Topçu şöyle ifade ediyor: Öğrenmek zekanın, yapmak ahlakın işidir. Sizlerden istirhamımız Okulda öğrendiğiniz bilgiyi ve erdemli davranışları hayatınızın her alanında tatbik etmenizdir.
Sözlerimi İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in bir dizesi ile bitiriyorum
İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum Nevruz?
Ne çok söyle, ne büyük söyle, yiğit işte gerek
Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme
Sözü sağlam, özü sağlam adam ol, ceddine çek’’