
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Saraçhane’de toplanan CHP’li protestocuların, Şehzade Camii’nde bulunan tarihi mezar taşlarına zarar verdiği görüntüler kamuoyunda büyük tepki topladı.
İmamoğlu protestocuları Şehzade Camii’ndeki mezarlıklara zarar verdi!
CHP’nin düzenlediği mitinge katılan bazı provokatif grupların, cami çevresinde uygunsuz hareketlerde bulunduğu ve tarihi dokuya zarar verdiği bildirildi. Şehzade Camii’nin haziresinde bulunan yüzlerce yıllık mezar taşlarının kırılarak tahrip edildiği görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.
Cami duvarında içki içtikleri iddia edildi
Bazı göstericilerin cami duvarında alkol aldığı ve mitingi bu şekilde izlediği de öne sürüldü. Şehzade Camii çevresinde kaydedilen görüntülerde, hem manevi hem de tarihi değer taşıyan mezar taşlarının yerle bir edildiği görüldü.
Olay sonrası çevrede güvenlik önlemleri artırılırken, cami çevresindeki zarar gören mezar taşlarının tespit edilerek restore edilmesi için İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nün harekete geçeceği belirtildi.
Soruşturma başlatıldı
Olayla ilgili İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından inceleme başlatılırken, güvenlik kameraları ve sosyal medya görüntüleri üzerinden saldırganların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor.
Yaşanan gelişmeler, hem siyasi çevrelerde hem de toplumun geniş kesimlerinde tepkilere neden oldu.
(Haber Merkezi)