• ANASAYFA
  • GENEL
  • Kirayı IBAN’a yatıranlar yandı! ‘Yargıtay son noktayı koydu’

Kirayı IBAN’a yatıranlar yandı! ‘Yargıtay son noktayı koydu’

Reklam
noktayıs
Reklam
Haber Merkezi

Kiraya IBAN'a yatıranlar için Yargıtay'dan emsal karar.

Kirayı IBAN'a yatıranlar yandı! 'Yargıtay son noktayı koydu'

Mahkeme, banka tarafından kesilen ücretin banka masraflarından kaynaklandığına hükmetti.

Başlangıçta elden ödeme istenmesine rağmen sonradan banka üzerinden ödeme yapılması nedeniyle oluşan bu masrafa katlanmanın kiracının sorumluluğunda olduğunu belirtti ve davayı reddetti.

Ev sahibi karara itiraz ettiğinde, Yargıtay ilk mahkeme kararını bozdu. Yeniden yapılan yargılama sonucunda da aynı karar çıktı. Ev sahibinin temyiz başvurusu üzerine Yargıtay Hukuk Genel Kurulu devreye girdi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kira bedelinin tam ve eksiksiz olarak ev sahibine ulaşması gerektiğini ve banka üzerinden yapılan kira ödemelerinde kesilen havale işlem masrafının da kiracıya ait olduğunu vurguladı.

Bu nedenle, havale ücreti kesintisi yapılan kira bedeli sebebiyle ev sahibine eksik ödeme yapıldığı hükmüne varıldı ve kiracının tahliye edilebileceği hatırlatıldı.

Kiracılar için Yargıtay'ın bu kararı, banka üzerinden kira ödemeleri yaparken dikkat edilmesi gereken masrafların ve sorumlulukların netleştirilmesini sağlıyor.

Kira ödemelerinin zamanında ve eksiksiz olarak yapılması, kiracıların haklarını koruması açısından büyük önem taşıyor.

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555